AfterDawn logo

Googlen Stadia toi 4K-pelaamisen verkkoselaimeen

Matti Robinson Matti Robinson

Google on uudistanut pelipalvelu Stadian toistoresoluutioita. Jakeluun on tuotu nyt mahdollisuus käyttää 4K-resoluutiota pelatessa verkkoselaimella.

Aiemmin Stadia on tarjonnut 4K-resoluutiota ainoastaan pelaajille, jotka ovat käyttäneet Stadiaa Chromecast Ultran kautta. Nyt myös Chromella pelaava Stadia-käyttäjä pääsee nauttimaan 4K-pelaamisesta.

Google lupasi 4K-pelaamista kaikilla palvelun alustoilla jo ennen julkaisua, mutta tuo ominaisuus on toistaiseksi ollut tarjolla vain osalle pelaajista. Nyt palvelun laajenee merkittävästi, joskin parempi resoluutio vaatii myös paremmat yhteydet.

Googlen mukaan 4K-resoluutiosta saa kaiken irti mikäli internet-yhteys on vähintään 35 megabittinen. Tosin 9to5Googlen testien mukaan myös 4K-sisältöön voi päästä käsiksi myös hieman heikompilaatuisella netillä.

Käytössä olevan resoluution ja yhteyden laadun voi tarkistaa Yhteys (Connection) valikosta, johon pääsee Shift + Tab -kombinaatiolla verkkoselaimella pelatessa.


Google ei ole vielä julkaissut virallista tiedotetta asiasta, eikä toiminto ole siis vielä kaikkien käytettävissä, mutta olettaa saattaa, että nämä tapahtuvat pian.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki