AfterDawn logo

Haluatko löytää lääkkeen koronavirukseen? Tällä pelillä voit auttaa tutkijoita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Koronavirus on ollut koko maailman huomion keskipisteessä jo yli kuukauden ajan, mutta yksittäinen ihminen ei voi tehdä asialle paljoa muuta kuin yrittää olla levittämättä sitä eteenpäin tai tulla tartutetuksi.

Washingtonin yliopiston tutkijat tarjoavat kuitenkin uutta mahdollisuutta, jonka kautta jokainen voi ottaa osaa koronaviruksen vastaiseen taisteluun. Vuonna 2008 julkaistu Foldit-peliä on nimittäin nyt päivitetty ja sen kautta pelaajat ympäri maailman voivat suunnitella omia proteiineja, jotka voisivat estää koronaviruksen pinnalla olevien "proteiinipiikkien" tarttumisen ihmisen soluihin. Tämän ajatellaan tarjoavan mahdollisuuden kehittää koronavirukseen lääke.

Tutkijat käytännössä yrittävät säästää laskentatehoa ja -aikaa proteiinien laskostumisen määrittämisessä joukkoistamalla tehtävää ulkopuolisille. Yliopiston tutkijat ottavat pelissä löydetyt potentiaalisimmat proteiinit tarkempaan laskentaan ja tätä kautta pelissä kehitetty proteiini voi lopulta johtaa lääkkeen kehittämiseen.


1 KOMMENTTI

matrix821/1

Hei

Onko tästä hyötyä?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT