AfterDawn logo

KL: Amazonin verkkokauppa tulee vihdoin Suomeen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Amazonin rantautuminen Pohjoismaihin voi olla täyttä totta jo tämän vuoden aikana, uutisoi Kauppalehti. Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja kertoo olevansa nyt ensimmäistä kertaa vakuuttunut, että verkkokauppajätti on laajentumassa Suomeen sekä muualle Pohjolaan.

Amazonin arvellaan ilmoittavan laajentumisestaan suurelle yleisölle huhtikuussa ja varsinainen operatiivinen toiminta käynnistyisi syksyyn mennessä. Suomeen ja muihin Pohjoismaihin laajentumiseen liittyvät valmistelutyöt voisivat selittää Saksan Amazonissa ilmenneitä toimitusongelmia.

Vaikka verkkokauppajätin myyntitoiminta alkaakin Suomessa, ei logistiikkakeskusta ole tulossa Pohjolaan hetkeen. Suomeen ja muihin Pohjoismaihin toimitettavat tavarat tulevat ilmeisesti Saksan Borgstedtiin hiljattain valmistuneesta varastosta. Matkaa sieltä on Tanskan rajalle vain 50 kilometriä. Pohjoismaihin avattavien verkkokauppojen arvioidaan jouduttavan toimituksia, vaikka suomalaiset ovat voineet ostaa jo tähän mennessä tavaraa Saksan Amazonista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT