AfterDawn logo

Fortnite oli vuoden 2019 tuottavin digitaalinen peli

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Fortnite on Epic Gamesin kehittämä kolmannen persoonan ammuntapeli, jota voi pelata verkossa täysin ilmaiseksi. Rahaa peliin saa kulumaan ostamalla erilaisia tuotteita, kuten Battle Passin.

Näillä myynneillä vuonna 2017 julkaistu Fortnite tuottaa edelleen paljon rahaa kehittäjälleen, sillä SuperDatan tietojen mukaan Fortnite tuotti vuoden 2019 aikana 1,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria, joka euroissa on noin 1,6 miljardia euroa. Tämän summan myötä Fortnite oli vuoden 2019 tuottavien digitaalinen peli. Myös vuonna 2018 Fortnite otti kärkipaikan 2,4 miljardin dollarin tuotolla.

Fortnite tuotti eniten vuonna 2019

Kokonaisuutena digitaalisten pelien tuotot nousivat kolme prosentin verran. Mobiilipelit tuottivat yhteensä 64,4 miljardia dollaria, PC-pelit 29,6 miljardia dollaria ja konsolipelit 15,4 miljardia dollaria. SuperData ennustaa tuottojen nousevan vuoden 2020 aikana muun muassa Sonyn ja Microsoftin tulevien konsoleiden ansiosta.


SuperDatan tiedoista selviää myös, että Twitch tuotti enemmän vuonna 2019 kuin YouTube (1,54 miljardia dollaria vs. 1,46 miljardia). Twitchissä voi tilata maksullisesti kanavan, kun taas YouTuben ansainta keskittyy lähinnä mainosten näyttämiseen.

Twitch tuotti enemmän kuin YouTube vuonna 2019

Lue myös:
Shroud siirtyi striimaamaan Mixeriin ja menetti peräti 85% katsojistaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki