AfterDawn logo

Shroud siirtyi striimaamaan Mixeriin ja menetti peräti 85% katsojistaan

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Streamaaminen eli pelikuvan tai muun videon lähettäminen suorana katsojille on nykyään isoa bisnestä. Amazonin omistama Twitch on edelleen selkeä markkinajohtaja alustan suhteen, mutta takaa tulee kovaa vauhtia Microsoftin omistama Mixer.

Microsoftilla on tunnetusti paljon rahaa ja tätä yritys hyödyntää yrittäessään kasvattaa Mixerin suosiota. Mixer osti Ninjan Twitchistä ja tätä siirtoa seurasi muun muassa Michael "Shroud" Grzesiekin siirtyminen Microsoftin omistamaan palveluun.

Twitch kuitenkin reagoi tilanteeseen ja teki uudet sopimukset DrLupon, TimTheTatmanin ja Lirikin kanssa, jotka ovat alustan tunnetuimpia kasvoja tällä hetkellä. Heillä on yhteensä yli 10 miljoonan edestä seuraajia Twitchissä.

Streammetrics.gg -sivusto tietää nyt kertoa, että Shroud menetti peräti 85% katsojistaan siirtyessään Twitchistä Mixeriin. Asiasta uutisoi eurheilu.com.


Shroud siirtyi Mixeriin lokakuun lopulla. Odotetusti muutaman päivän ajan Mixerissä nähtiin hyvin katsojia, mutta sitten vauhti hyytyi. Marraskuussa Shroudin striimit tavoittivat 231 000 katsojaa Mixerissä, kun lokakuussa hän tavoitti 718 000 katsojaa Twitchissä.

Shroud tavoittaa paljon vähemmän ihmisiä Mixerissä kuin Twitchissä

Streammetrics.gg -sivuston data osoittaa, että vain 15% lokakuun Twitch-katsojista katsoi Shroudin striimiä Mixerissä marraskuussa.

Shroud menetti 85 prosenttia katsojistaan

Ennen siirtoa hänen tavoittavuus Twitchissä Yhdysvaltain katsojien osalta oli 1,62 kertaa suurempi kuin kaikkien streamaajien tavoittavuus yhteensä Mixerissä.

Jonkin verran Mixer kuitenkin hyötyi siirrosta, sillä yli puolet Shroudin Mixer-striimien katsojista (Yhdysvallat) olivat uusia katsojia Mixerissä.

Microsoft ja Mixer saavat kuitenkin käyttää vielä paljon rahaa, että Mixeristä tulisi suuri uhka Twitchille tai muille alustoille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT