AfterDawn logo

Edulliset LiDAR-sensorit ovat tulossa itsestään ajaviin autoihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Drone-koptereilla maailmanmaineeseen kohonnut DJI on tehnyt laitteiden lisäksi myös sijoituksia uusiin start up -yrityksiin. Yksi näistä on CES-messuille osaa ottanut Livox, joka on kehittänyt autoihin ja droneihin uudenlaisen LiDAR-sensorin.

LiDARin avulla itsestään ajavat autot voivat muodostaa tarkan kuvan ympäristöstään, jolloin esimerkiksi riski törmäyksiin vähenee oleellisesti, vaikka ympäristössä tapahtuisikin paljon muutoksia. Tesla ei ole ollut LiDAR-teknologian suurin kannattaja, mutta teknologian miniaturisaation myötä se saattaa herättää kiinnostusta muissa itsestään ajavia autoja kehittävissä yrityksissä.

Livoxin sensoreiden suurin ero tavallisiin LiDAReihin verrattuna on se, että sensorit lähettävät laserpulsseja ympäristöön kukkakuvion mukaisesti tavanomaisen edestakaisen liikkeen sijaan. Menetelmällä saavutetaan Livoxin mukaan yksityiskohtaisempi kuva ympäristöstä kuin perinteisellä menetelmällä. Tavanomaisesta poikkeava menetelmä mahdollistaa myös alhaisemmat tuotantokustannukset.


Alle 260 metrin etäisyydellä toimivan Horizon sensorin hinta on 1000 dollaria, kun taas 500 metrin matkan päähän kantava Tele maksaa 1500 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT