AfterDawn logo

GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Yhdysvaltalainen pelikauppaketju GameStop on ilmoittanut supistavansa myymäläverkostoaan ja tällä kertaa leikkaustoimet osuvat Pohjoismaihin. GameStopin päätöksen johdosta yhtiö lopettaa toimintansa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Yhdessä yössä GameStopin toiminta ei täällä lopu, vaan myymälätoimintaa ajetaan alas vuoden 2020 loppuun mennessä. Tarkempiin aikatauluihin vaikuttanevat henkilöstön irtisanomiseen liittyvät seikat sekä myymälätilojen vuokrasopimukset. GameStop kertoi asiasta osavuosikatsauksen yhteydessä järjestetyssä sijoittajapuhelussa.

Toimitusjohtaja George Sherman ei kuitenkaan usko, että yhtiön heikko talous piristyy vielä näillä sopeuttamisilla, vaan uuden konsolisukupolven toivotaan kirittävän myyntiä. Sony ja Microsoft ovat ilmaisseet aikeista julkaista uudet konsolit vuoden 2020 lopulla.

GameStop Suomen lehdistötiedotteessa kerrotaan tarkemmin siitä, miten lopettamispäätös vaikuttaa yhtiön asiakassuhteeseen. Esimerkiksi lahjakorttien myynti lopetetaan heti ja 3. tason kanta-asiakkaita pyydetään käyttämään heidän etunsa mahdollisimman nopeasti.


1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Tuskinpa nuo uudet konsolit jotka keskittyvät pääosin digitaaliseen jakeluun kirittäisivät gamestopin tai muidenkaan fyysisen median kauppojen myyntiä, vaan käy päinvastoin eli kiihdyttävät ainoastaan yritysten alamäkeä koska tuolla iso osa myynnistä on uusien ja käytettyjen pelimedioiden kauppaa joka digitaalisuuden ansiosta tulee uusien konsolisukupolvien myötä katoamaan.

Pelkkä laitemyynti tuskin onnistuu pitämään firmaa pystyssä, koska niitä myydään jokapaikassa eikä kyseessä ole mikään erikoistuote jota myytäisiin vain alaan keskittyneissä liikkeissä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki