AfterDawn logo

Nintendo valloittaa viimeisen markkinan – Switchin myynti alkaa Kiinassa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kiina oli pitkään länsimaalaisittain videopelaamisen takapajula, sillä ulkomaalaiset pelikonsolit oli kielletty maassa. Osittain tästä syystä kiinalainen pelaaminen on keskittynyt tietokone- ja mobiilipelaamiseen. Vuodesta 2014 lähtien Kiina on kuitenkin antanut siimaa pelikonsolivalmistajille.

Vuonna 2014 Kiina löysensi sääntelyä ja mahdollisti Shanghain vapaakauppa-alueella valmistettujen konsoleiden myynnin muualla Kiinassa. Microsoft ja Sony tarttuivat syöttiin nopealla aikataululla, sillä jo vuoden 2014 lopulla Xbox Onea myytiin Kiinassa ja PlayStation 4 ilmestyi Kiinan markkinoille vuoden 2015 puolella. Konsolimarkkinoiden kuninkaista vain Nintendo on pysytellyt Kiinan ulkopuolella.

Nyt tämäkin seikka on jäämässä taakse, sillä Nintendo on aloittamassa Switchin myynnin Kiinassa Tencent-yhteistyön kautta. Sony ja Microsoft ovat niin ikään tehneet yhteistyötä paikallisen mediayhtiön kanssa konsoleiden myynnissä. Tencentin ja Nintendon yhteistyön ansiosta Switch-pelikonsolia aletaan myydä Kiinassa joulukuun 10. päivästä alkaen. Hintaa konsolilla on 2099 juania eli 268 euroa.


Tencent-yhteistyö näkyy esimerkiksi siinä, että Nintendon verkkopalvelut tuotetaan Tencentin kautta. Lisäksi Nintendon eShopiin lisätään mahdollisuus maksaa WeChat Payn avulla.

Lue myös:
Nintendo Switchistä julkaistiin kevyempi käsikonsoli – Switch Lite tulee tänä syksynä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT