AfterDawn logo

Facebook hyökkää meemibisnekseen – Uppoaako uusi sovellus toverilapsiin?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Meemittely on saavuttanut jonkin uuden tason silloin kun Facebook päättänyt valjastaa niiden tehtailun uudeksi bisnekseksi. Näin on ehkä nyt käymässä, sillä Facebook on soft-lanseerannut Kanadassa Whale-sovelluksen.

Whale on Facebookin kehittämä sovellus, vaikka yhteisöpalvelujätti onkin pyrkinyt häivyttämään nimensä taka-alalle. Whalen avulla käyttäjä pystyy luomaan uusia hauskoja kuvia, jotka hyödyntävät olemassa olevia meemejä tai vaihtoehtoisesti niistä voi syntyä täysin uusia sellaisia. Whalen avulla luodut päräyttävät meemit jokainen toverilapsi voi sitten jakaa chillisti Messengerissä tai Instagramissa.

Whale on Facebookin New Product Experimentation -ryhmän (NPE) luomus. Ryhmän aiempia tuotoksia ovat Bump- ja Aux-sovellukset. Jää nähtäväksi kypsyykö Whalesta meemitehtailijoiden de facto -hupisovellus vai viekö kevätsiivous sen mennessään. Whale on saatavilla vain kanadalaisille iOS-käyttäjille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT