AfterDawn logo

Tässä on syy miksi Netflix lakkaa toimimasta vanhoissa laitteissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Netflixillä oli näin Black Fridayn alla huonoja uutisia kerrottavana Samsungin vanhojen älytelevisioiden omistajille: suoratoistopalvelun toiminta voi lakata tyystin vuosien 2010 ja 2011 malleissa. Oman television kohtalon pystyy selvittämään taustapaneelista.

Yhteen isoon kysymykseen Netflix ei ole kuitenkaan antanut tyhjentävää vastausta. Miksi toiminta loppuu vanhoista laitteista? Vastausta ei ole saatu Samsungin televisioihin liittyen, mutta se on todennäköisesti sama kuin Yhdysvalloissa suosittujen Roku-medialaitteiden kohdalla. Netflixin toiminta loppuu Gizmodon tietojen mukaan DRM:n takia.


Netflix on käyttänyt elokuvien ja TV-sarjojen suojaamiseen Microsoftin PlayReady-suojaustekniikkaa vuoden 2010 lähtien, mutta joissain vanhemmissa laitteissa on saatettu käyttää tätä edeltänyttä Windows Media -suojaustekniikkaa. Koska Windows Media DRM on vanhentunut suojausmenetelmä ja siitä on jossakin vaiheessa päästävä eroon, estyy medioiden toistokin Windows Mediaan perustuvissa laitteissa. Ongelma olisi ratkaistavissa päivityksellä, mutta vanhat älytelevisiot eivät ole enää päivitettävien laitteiden listoilla.

2 KOMMENTTIA

NoDRM (vahvistamaton)1/2

Eli kuten uumoilin, syy ei ole Netflixin vaan Samsungin, joka haluaa myydä uusia telkkareita vaikka vanhatkin olisi vielä toimivia pienellä korjauksella.

avthein2/2

Juuri tästä syystä moiset DRM-sonta-viritykset ovatkin boikotissa.

Musiikkia kyllä ostan MP3 muodossa ilman DRM-invalidisointeja ja sen on saanut toimimaan kaikissa laitteissa.
Mutta elokuvat ja muu pysyy boikotissa kunnes niitäkin saa ilman DRM-sontaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki