AfterDawn logo

Imuriyhtiöltä kova päätös – Ei aio julkaista omaa sähköautoa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Imuriyhtiö Dyson paljasti vuonna 2017 aikeistaan kokeilla rahkeitaan sähköautomarkkinoilla, jonne perinteisetkin autovalmistajat ovat siirtymässä. Vuosi sitten Dyson ilmoitti perustavansa sähköautotehtaan Singaporeen.

Nyt pölypussittomista imureistaan tunnettu Dyson on joutunut kertomaan huonoja uutisia. Yhtiö aikoo peruuttaa sähköautosuunnitelmansa kokonaan, koska yhtiön nykyisten tietojen valossa se ei tule saamaan autoista kannattavaa bisnestä – näin ollen hanke on parempi laittaa jäihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Dyson yritti löytää hankkeelle ostajaa, mutta sellaista ei markkinoilta löytynyt. Yhtiön perustaja James Dyson kuitenkin kehuu, että 600 työntekijästä koostunut kehitystiimi onnistui luomaan erinomaisen sähköauton.

Jatkossa Dyson aikoo keskittää satsaukset akkuteknologian sekä muun elektronisten laitteiden perusteknologian kehittämiseen. Investointikohteita ovat esimerkiksi robotiikka, tekoäly sekä konenäkö.


Dysonin suunnitelmana oli tuoda Dyson-merkkinen sähköauto markkinoille vuonna 2021.

1 KOMMENTTI

G0lden_Kebab1/1

Noh, parempi se ettei lähde imurilla tienpäälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT