AfterDawn logo

Microsoft julkisti uudenlaisen Surface Pro X -laitteen

Matti Robinson Matti Robinson

Microsoft on tänään järjestänyt esittelytilaisuuden, josta odotettiin useita uusia Surface-laitteita. Näistä ainoa täysin uusi laite oli uusi Surface Pro X, jolla ei ole suoranaista edeltäjää.

Kyseessä on ARM-suorittimella varustettu 2-in-1-kannettava, vaikka nimessä loistaakin perinteisesti Intel-suorittimilla varustettujen mallien Pro-lisänimi. Microsoftin mukaan suorittimesta on puristettu irti niin paljon tehoa, että se on täysipainoinen Windows-kone.

Surface Pro X tarjoaa peräti 13 tuuman näyttöpaneelin, jonka ympärillä ovat markkinoiden ohuimmat reunukset. Niinpä koko on saatu pidettyä maltillisena, vaikka näyttöpinta-ala on kasvanut 12-tuumaisesta Surface Pro -mallista.

Suoritin on Qualcommin ja Microsoftin yhteistyön tuloksena syntynyt Surface SQ1, joka pohjaa Snapdragon 8cx -piiriin.

Ulkoisesti Surface Pro X jatkaa Microsoftin tuttua simplistisistä Surface-linjaa, joskin reunoja on pyöristetty perinteisestä ulkonäöstä. Surface Pro X onkin helppo erottaa muista Surface Pro -laitteista.


Laitteesta löytyy USB-C-liitin ja se tukee LTE-yhteyksiä.

Surface Pro X tukee lisäksi niin uutta Surface Slim stylus-kynää kuin uutta telakkaakin. Lisäksi laitteeseen on saatavilla aiemmista Surface-malleista tuttu magneettisesti yhdistettävä näppäimistö.

Painoa laitteella on noin 762 grammaa ja paksuutta vain 7,3 milliä. Niinpä kyseessä on samalla ohuin Surface-laite.

Surface saapuu myyntiin marraskuun 5. päivä alkaen 999 dollarin hintaan. Suomen hinnoista tai saatavuudesta ei ole vielä tietoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki