AfterDawn logo

OnePlus esitteli OnePlus TV:n, QLED-televisio heti myyntiin Intiassa

Matti Robinson Matti Robinson

OnePlus on tänään esitellyt uuden OnePlus 7T -älypuhelimen ohessa myös odotetusti yhtiön ensimmäisen television. Jo aiemmin paljastettu projekti on nyt saatu päätökseen ja televisio on valmis parrasvaloihin Intiassa, joka on yhtiön päämarkkina.

OnePlus TV jullkistettiin kahtena eri versiona. Molemmat ovat 55-tuumainen QLED-televisioita, jotka tarjoavat 4K-resoluution. Yhtiö on kehittänyt sen QLED-teknologiaan niin, että väritarkkuus päihittää jopa Samsungin QLED-televisiot.

Tähän pystytään muun muassa nk. Gamma Color Magic -prosessorin avulla. Tuki löytyy puolestaan mm. HDR10-, Dolby Vision ja Dolby Atmos -tekniikoille.

Yhtiö on panostanut myös äänentoistoon, josta kertoo kaiutinten ääniteho. Kaiutinten kokonaistehoksi OnePlus kertoo 50 wattia.

Pro-mallissa on sound bar, joka laskeutuu television käynnistyessä alapuolelle ja tarjoaa paremman äänentoiston (watit ovat samat). Se tarjoaa peräti kahdeksan kaiutinta, joista kaksi on taaksepäin suunnattua subwooferia ja kuusi eteenpäin suunnattua kaiutinta.


Käyttöjärjestelmänä on odotetusti Android TV. OnePlus lupaa televisiolleen Android TV -päivitykset kolmeksi vuodeksi. Laitteen voi käynnistää esimerkiksi Amazonin Alexa-avustajan avulla ja sitä pystyy käyttämään Androidista tutulla Google Assistantilla.

Oxygen Play -käyttöliittymä tarjoaa OnePlus Connect -ominaisuuden, jolla pystytään ohjaamaan televisiota älypuhelimella. Palveluista mm. Amazon Prime Video ja YouTube löytyvät sovelluksista, mutta Netflix saapuu vasta myöhemmin tänä vuonna laitteelle.

Valitettavinta tässä vaiheessa on kuitenkin se, ettei laitteen saapumisesta Eurooppaan oli mitään vihiä. Intian julkaisutapahtumassa kerrottiin ainoastaan paikalliset hinnat, jotka ovat n. 900 euroa (Q1) ja n. 1300 euroa (Q1 Pro).

Jäämme odottamaan Lontoon julkistustapahtumaa ensi kuussa, josta odotetaan mm. OnePlus 7T Pro -mallia. Kenties yhtiö päättää esitellä televisionsa silloin myös länteen, joskin se ei ole missään tapauksessa yhtä varmaa kuin 7T Pro.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki