AfterDawn logo

Voiko ajatuksia lukea ranteesta? Facebook sijoitti ideaan yli 500 miljoonaa dollaria

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Voiko ajatuksia lukea ranteesta? Heitto kuulostaa ilmeisesti Facebookin johdon mielestä niin hullulta, että se voi jopa toimia. Ainakin yhteisöpalvelujätti on sijoittanut ajatuksia lukevaa ranneketta kehittäneen CTRL-Labsin yli 500 miljoonalla dollarilla.

Bloombergin mukaan Facebook maksoi yrityksestä summan, joka on haitarissa 0,5–1,0 miljardia dollaria. CRL-Labsin tavoitteena ei varsinaisesti ole ajatusten syvällinen tulkinta, vaan yhtiö haluaisi pystyä tulkitsemaan ajatuksia rannemittarilla sellaisella tasolla, että tietoa voidaan käyttää esimerkiksi tietokoneen ohjaamiseen. Facebookia tämä voi kiinnostaa siksi, että ajatuksilla olisi mukava ohjata esimerkiksi VR- tai AR-laseja.

Käytännössä CTRL-Labsin ranneke mittaa lihaksiin tulevia sähköisiä impulsseja, joita syntyy kun ajattelet siirtäväsi kättä. Kun ranneke havaitsee tällaisen aikeen, välittää se ohjaustiedon tietokoneelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki