AfterDawn logo

Steam puuttui käyttäjäpalautteeseen – Suositusjärjestelmä uudistettiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Pelien digitaalisen jakelun uranuurtaja Steamin sisältösuositusalgoritmit ovat uudistuneet. Tarkoituksena on jatkossa esittää enemmän käyttäjän mieltymyksiin personoituja ehdotuksia, kun aiemmin pelikauppa tuntui ehdottelevan paljon muutoin suosittuja pelejä.

Algoritmimuutosten jälkeen pelikaupan Sinulle suositeltuja -osio ottaa nyt tarkemmin huomioon millaisista peleistä sinä todella pidät. Lisää samanlaisia -osiota on myös muutettu niin, että erilaisia vaihtoehtoja esitetään runsaammin. Steamin mukaan sille on tullut paljon palautetta, että se esittää liian paljon samoja ehdotuksia ja suosii liiaksi suosituimpia pelejä.

Steam ei tee muutoksia ilman kunnollista testaamista. Nyt tehtyjä algoritmimuutoksia testattiin noin viidellä prosentilla käyttäjistä ja tulokset olivat ilmeisen rohkaisevia. Uudessa versiossa käyttäjä klikkasi ehdotuksia peräti 15 prosenttia todennäköisemmin kuin vanhaa järjestelmää käyttävät pelaajat.


Uudistukset on nyt otettu käyttöön kaikilla käyttäjillä, mutta Steam aikoo jatkaa edelleen suositusjärjestelmän algoritmien parantamista.

1 KOMMENTTI

Vanhakaasu (vahvistamaton)1/1

Onkin ehdotellut pelejä, jotka minulla on jo kirjastossa. Samoten ehdotellut paljon FPS -pelejä, joita en ole pelannut sitten Counter-Striken viimeisein betan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT