AfterDawn logo

Sähköiset lastenvaunut? Tulevat markkinoille jo ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Maailmassa on ollut ainakin yksi esine, josta on puuttunut äly ja sähkötoimisuus: lastenvaunut. Boschin insinöörit ovat tämän äkänneet ja ryhtyneet tuumasta toimeen, jotta lastenvaunujen työntäminen olisi kevyempää ja helppokäyttöisempää.

Boschin järjestelmä rakentuu kahden sähkömoottorin päälle. Moottorit avustavat kun vaunuja työnnetään ylämäkeen, mutta lisäksi sähkömoottorit auttavat jarruttamaan alamäissä. Bosch lupaa tekniikan auttavan myös silloin kun työntäjä menettää otteen vaunuista tai hän taistelee kovan tuulen kanssa. Rattaissa käytetään 18 voltin vaihdettavia akkuja.

Vaunuihin saa luonnollisesti myös USB-paikan, jolloin puhelinta voi ladata vaunuttelun aikana. Lisäksi puhelimen kanssa muodostettu Bluetooth-yhteys pitää huolen siitä, että vaunut eivät katoa ilman puhelimen piipahdusta.

Bosch toimittaa ainoastaan teknologian, joten se ei itse ryhdy vaunutehtailijaksi. Ruotsalainen lastenvaunubrändi Emmaljunga on ilmoittanut tuovansa tekniikkaan perustuvat vaunut myyntiin vuoden 2020 aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT