AfterDawn logo

Telia ja OP demosivat kasvoilla maksamista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Telia ja OP esittelivät yhdessä 5G-teknologian soveltuvuutta kasvojentunnistukseen Vallilaan parkkeertulla jäätelöautolla. Jäätelöautossa käytettiin Kasvomaksu by Pivo -palvelua, jolla maksaminen tapahtuu kasvojentunnistuksen kautta. Tiedot siirtyivät edestakaisin Telian 5G-verkon kautta.

Kasvomaksu by Pivoa markkinoidaan käteistä, korttia ja kännykkää nopeampana maksutapana. Se toimii käytännössä niin, että palveluun syötetään kuva omista kasvoista, minkä jälkeen ostoksilla käydessä järjestelmä vertailee kaupan kameran tuottamaa tunnistetta palveluun aiemmin tallennetun kuvan pohjalta luotuun tunnisteeseen. Ottaen huomioon biometriseen tunnistautumiseen liittyvät tietoturvauutiset, liittyy järjestelmään varmasti suuria ennakkoluuloja.

Kasvomaksua voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Asiakkaalla tulee olla käytössään Visa tai MasteCard -maksukortti ja mobiililaite, jossa on iOS 11.0 tai sitä uudempi versio.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki