AfterDawn logo

Jopa miljoona sormenjälkeä vuoti – turvallisuusyhtiöllä oli löperöt tietoturvaperiaatteet

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Jopa miljoonan henkilön sormenjälki- ja kasvojentunnistustiedot, käyttäjänimet ja salasanat ovat paljastuneet laajassa tietovuodossa.

VPN-verkkoja skannaavaa VPNMentor-palvelua kehittävät tutkijat Noam Rotem ja Ran Locar havaitsivat viime viikolla, että turvallisuuspalveluita tarjoavan Supreman
Biostar 2 -palvelin oli julkisesti saatavilla. Palvelimen tarkoituksena on tarjota Supreman biotunnistuspalveluiden käyttäjille keskitetty paikka oikeuksienhallintaan. Supreman palveluita käytetään tilojen kulunvalvonnassa.

Tutkijt onnistuivat lataamaan palvelimelta 23 gigatavun edestä dataa, mihin sisältyi muun muassa sormenjälkitiedot, salasanat ja käyttäjätiedot. Vieläkin huolestuttavampaa oli tutkijoiden havainto, että palvelimelle päässyt hyökkääjä voisi vapaasti lisätä uusia henkilöitä palvelimelle, jolloin kuka tahansa saisi huomaamattomasti pääsyoikeuden suojattuihin rakennuksiin.


Supreman palveluita käyttävät esimerkiksi Suur-Lontoon poliisi, pankit sekä puolustusalan yritykset. Kaikkiaan palveluita käytetään yli 1,5 miljoonassa kohteessa ympäri maailman.

Ongelmallista on sekin, että palvelimelle oli tallennettu ihmisten sormenjälkiä suoraan, eikä niistä oltu tehty tiivisteitä. Sormenjälkeä ei pystytä muuttamaan yhtä helposti kuin salasanaa, joten vuodon aiheuttamaan vahinkoa on mahdoton korjata.

3 KOMMENTTIA

teme5651/3

No hupsista. Itse en periaatteestakaan suostu käyttämään biometrisiä tunnisteita missään juuri tuosta ongelmasta johtuen, eli sormenjäljen tiedot kun vuotaa maailmalle, niin sen jälkeen sormenjäljen joutuu kuitenkin poistamaan tunnistautumiskäytöstä.

RingLeaderTM2/3

Aika siistii jos tiedetään, että täytyy olla palvelimelle rekisteröity laite käytössä, ennen kuin moisia tietoja voi todentaa.

user_org (vahvistamaton)3/3

Lainaus:

Ongelmallista on sekin, että palvelimelle oli tallennettu ihmisten sormenjälkiä suoraan, eikä niistä oltu tehty tiivisteitä. Sormenjälkeä ei pystytä muuttamaan yhtä helposti kuin salasanaa, joten vuodon aiheuttamaan vahinkoa on mahdoton korjata.


Siis ihmisten selkokieliset sormenjäljet vuotaneet ? Eihän tuossa ongelma ole se ettei "salasanaa" voi muuttaa, vaan se että nyt tarjolla ollut sormenjäljet ja niiden haltijoiden tiedot, se jäi epäselväksi kuinka yksitiskohtaisia tietoja haltijoista, oliko lisäksi se mihin heillä pääsy, asema jne. Mutta joka tapauksessa jos joku muukin datan käynyt hakeen niin sillä ihan mielenkiintoinen sormenjälki rekisteri. V

Se missä sormenjälkeä käytetään pääsyn tunnistamiseen toivottavasti varmistaa muilla konsteilla että aito sormenjälki.

Oliko tuolla kuinka kattavasti käyttäjien sormenjäljet, pari per henkilö, vai kaikista sormista ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

No hupsista. Itse en periaatteestakaan suostu käyttämään biometrisiä tunnisteita missään juuri tuosta ongelmasta johtuen, eli sormenjäljen tiedot kun vuotaa maailmalle, niin sen jälkeen sormenjäljen joutuu kuitenkin poistamaan tunnistautumiskäytöstä.

Sormenjälki ei kyllä ole niin salainen että se tarjoaisi suojaa pelkällä sen jäljen tietämisellä, Jos tunnistus perustuu pelkästään siihen että psytyy jäljen näyttöön niin silloin suoja murtuu pelkästään sillä kun saa kohteen sormenjäljen, harva meistä kuitenkaan pitää hanskoja liki 24/7, ja pyyhkii käytön jälkeen pinnat.

Jos epäilee jonkin laitteen vuotavan selkokielisen sormanjäljen vastoin lupailuja, niin se voi pahantahtoisena sen tehdä, vaikka ns ominaisuutta ei käyttäisi pääsyn valvontaa , vertaa puhelimet missä lukija järjestäin on normaalilla käyttöalueella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki