AfterDawn logo

Facebook kehittää uutta uutispalvelua – Julkaistaan jo tänä vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Facebookista on tullut länsimaissa yksi tärkeimmistä kanavista, jonka kautta kulutetaan sisältöä. Se on melkein kuin nettiselain itsessään, sillä Facebookin uutisvirta tarjoaa kaikkea sisältöä uutisista videoihin ja lähimmäisten status-päivityksiin.

Juuri uutiset ovat yksi tärkeimmistä uutisvirran mediaformaateista, minkä takia Facebook aikoo lanseerata vielä tänä vuonna oman uutisvälilehden. Toiminto olisi ilmeisesti Google Newsin tapainen uutisaggregaatti, johon Facebook parhaillaan etsii sopivia sisällöntuottajia. Wall Street Journalin mukaan Facebook olisi valmis maksamaan uutismedioille jopa kolme miljoonaa dollaria oikeudesta linkittää niiden tuottamaa sisältöä uudessa uutispalvelussa.

Facebook on ottanut yhteyttä Yhdysvaltojen suurimpiin uutismedioihin, kuten ABC Newsiin, Bloombergiin, Dow Jonesiin ja The Washington Postiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT