AfterDawn logo

Trump tappoi Huawein älykaiuttimen kehityksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Kiinalaisen Huawein tuotejulkaisusuunnitelmat ovat joutuneet käymään melkoisen myllerryksen läpi toukokuun jälkeen presidentti Donald Trumpin asetettua yhtiön mustalle listalle. Huawei on esimerkiksi joutunut perumaan älykaiuttimen julkaisun.

The Informationin tietojen mukaan Huawei kehitti läheisessä yhteistyössä Googlen kanssa älykaiutinta Kiinan ulkopuolisille markkinoille. Kaiuttimen puheohjauksen tustaratkaisun oli määrä tulla Googlelta eli se toimisi Google Assistantin varassa. Tuotekehityksessä oltiin päästy jo pitkälle ja valmis kaiutin piti esitellä tänä syksynä IFA-messuilla.

Trumpin asetettua Huawein mustalle listalle, Google ei voinut enää tehdä yhteistyötä Huawein kanssa ja Amazonin Echo -kaiuttimen kilpailijan kehityskin tyssäsi kuin seinään. Yhdysvaltain hallinto on syyttänyt Huaweita vakoilusta, minkä takia yhtiön on nähty olevan uhka kansalliselle turvallisuudelle. Kaiutin julkaisun perumista isompi ongelma on kuitenkin Android-yhteistyön loppuminen Googlen kanssa. Huawei on keksittävä vaihtoehtoinen tapa hyödyntää Androidia puhelimissaan, mikäli se aikoo myydä puhelimia jatkossakin.

2 KOMMENTTIA

arivesa1/2

Ensin pitäisi tehdä tehtaat omia siruja varten, niihin arkkitehtuuri ilman ARM- lisenssiä, sitten oma käyttis Androidin tilalle.
Ja koko tuotanto ilman muitakaan US osto-osia. Hastetta riittää, näemme.

arivesa2/2

Nekin joilla on jo valmis "älykaijutin", ovat jo joutuneet tuleen tietoturvan puutteiden vuoksi. Kuka siihen vielä kinket haluaisi pakkaa sekoittamaan?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki