AfterDawn logo

Applen muotoilupomo Jony Ive jättää yhtiön

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Applella lähes 30 vuoden työuran tehnyt muotoilujohtaja Jony Ive on jättämässä yhtiön tämän vuoden loppuun mennessä. Jony Ive ja Applen entinen toimitusjohtaja Steve Jobs olivat parivaljakko, joiden näkemys tuotesuunnitteluun oli yksi tärkeä tekijä, joka nosti Applen konkurssikypsästä yhtiöstä maailman arvokkaimmaksi teknologiajätiksi.

Ive ei jatka Applella työntekijänä enää tämän vuoden jälkeen, vaan hänen tarkoituksena on perustaa oma suunnitelutoimisto, jonka yhtenä asiakkaana Apple ilmeisesti aikoo olla. Yhtiön ja Iven suhde ei siis katkea kuin seinään, vaan työsuhde muuttuu asiakkuudeksi ja mahdollisesti hiipuu hiljalleen pois. Oman suunnittelutoimiston kautta Ive pääsee toteuttamaan omia henkilökohtaisia projekteja, joten hänen ei tarvitse enää palvella Applen tavoitteita.

Muutama vuosi sitten Ivea varten perustettiin oma chief design officer -titteli, mikä teki hänestä Applen muotoilujohtajan. Tämä virka ei näytä saavan enää jatkoa Iven jälkeen, vaan hänen tehtävät ottaa vastaan teollisen muotoilun johtaja Evans Hankey sekä Human Interfaace Design -tiimin johtaja Alan Dye. Molemmat raportoivat toiminnasta operatiiviselle johtajalle Jeff Williamsille.


1 KOMMENTTI

toope1/1

Ehkä esim. iPhone nyt hieman uudistuu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT