AfterDawn logo

Filmikuvaus tekee paluun? Fujifilm aloittaa tuotannon uudelleen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Kodak ei kestänyt valokuvaamisen siirtymistä vanhoista filmikameroista digitaaliseen muotoon, mutta Fujifilm näkee filmissä silti uutta potentiaali. Nuori kuvaajapolvi on nimittäin innostunut kuvien kehittämisestä mustavalkoiselle filmille.

Fujifilm on hyökännyt tähän markkinarakoon aloittamalla uudelleen mustavalkoisille kuville tarkoitetun filmin tuotannon ja markkinoinnin, vaikka yhtiö lopettikin filmin tuotannon noin vuosi sitten. Markkinoille Fujifilm Neopan 100 Acros II -nimisen filmituotteen, joka tulee saataville sekä 35 millimetrisessä että 120-muotoisessa formaatissa.

Filmissä käytettävä Super Fine-Σ -teknologian luvataan parantavan filmin terävyyttä sekä tuottavan hienomman rakeisuuden kuviin verrattuna alkuperäiseen Neopan 100 Acros -filmiin. Fujifilm aikoo laajentaa filmin saatavuutta kysynnän mukaan Japanin ulkopuolelle.

3 KOMMENTTIA

kane_k1/3

Mustavalkofilmejä löytyy kaupoista vieälkin "vähän joka lähtöön". Toivoisi ennemminkin värifilmien uutta tulemista.

LIMPLAD2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:

Mustavalkofilmejä löytyy kaupoista vieälkin "vähän joka lähtöön". Toivoisi ennemminkin värifilmien uutta tulemista.

LIMPLAD3/3

Värifilmiä löytyy ainakin Aseman kuvasta, hesasta.
Ja Keravalta löytyy mutta en nyt muista puljun nimeä.
Kuvaan itsekkin edelleen filmille. Filmikamera on
hieman vaativampi kun dikikamera.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki