AfterDawn logo

Yllätyskäänne – Microsoft ja Sony aloittivat yhteistyön pilvipelaamisessa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft ja Sony ovat toistensa arkkivihollisia pelaamisessa, mutta yhtiöt ovat löytäneet tästä huolimatta yhteisen sävelen pilvipelipalveluissa. Yhtiöiden solmiman kumppanuuden myötä ne kehittävät yhdessä Microsoft Azuren päälle peli- ja sisältösuoratoistopalveluita.

Käytännössä Sonyn nykyinen pelisuoratoistopalvelu tullaan siirtämään Microsoftin Azure -palvelimille ja sen jatkokehitys tulee tapahtumaan niin ikään Microsoftin pilvessä. Yhtiöt kertoivat myös aikovansa luoda parempia kehitysalustoja sisällöntuottajien tarpeisiin. Microsoft kehittää itse parhaillaan xCloud-nimen alla omaa pelisuoratoistopalvelua ja ilmeisesti osa tästä teknologiasta tulee myös Sonyn käyttöön.

Yhteistyön taustalla lienee Microsoftin pragmaattinen katsontakanta pilvipalveluiden liiketoiminnan kasvattamisessa. Ohjelmistojätti olisi voinut kieltäytyä yhteistyöstä, mutta silloin Sony olisi voinut turvautua Amazoniin tai oman pelisuoratoistopalvelun esitelleeseen Googleen.

Sonyn ja Microsoftin yhteistyö kattaa myös tekoälyn. Sony aikoo kehittää älykkäitä kamerakennoja, joissa hyödynnetään Microsoftin Azure AI -tekoälyä, minkä lisäksi Sony aikoo hyödyntää Microsoftin tekoälyä omissa kuluttajatuotteissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki