AfterDawn logo

Microsoft keksi tiedostoista riippumattoman dokumenttieditoinnin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoftin eilisen Build 2019 -kehittäjätapahtuman mielenkiintoisimpiin aiheisiin kuului kiistatta uusi Fluid Framework -niminen alusta, joka mahdollistaa dokumenteista riippumattoman editoinnin.

Käytännössä kyse on siitä, että Word-, Excel- tai PowerPoint-dokumenttien muokattavia osia voidaan jakaa muiden kesken dynaamisesti. Toisin sanoen Word-dokumentista irrotettu taulukko voidaan kopioida toiseen dokumenttiin, jossa samaan taulukkoon tehdyt muutokset päivittyvät reaaliaikaisesti myös alkuperäiseen dokumenttiin. Sama käsittely voidaan tehdä myös tekstille tai mille tahansa muulle mediatyypille.

Fluid Framework siis mahdollistaa sellaisen yhteistyön tavan, joka ei riipu yhdestä yksittäisestä dokumentista. Jos siis halutaan, ettei jollakin muokkaajalla ole katselu- ja muokkausoikeutta koko dokumenttiin, voidaan vain jokiin komponentti lähettää hänelle.

Fluid Frameworkin SDK aiotaan julkaista vielä tämän vuoden aikana.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Tiedostojärjestelmiin kaipaisin ennemmin uudistusta kohti tietokantaa.

Eli hakemistorakenteen voisi unohtaa ja tiedostot ryhmitellä ominaisuuksiensa mukaan (joista yhtenä ominaisuutena yhteensopivuuden nimissä se hakemistopuukin voisi olla).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT