AfterDawn logo

Onko PlayStation VR floppi? Myyty vain yli 4 miljoonaa kappaletta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Sony paljasti tällä viikolla, että se on myynyt maailmanlaajuisesti yli 4,2 miljoonaa kappaletta PlayStation VR -laseja maaliskuun 3. päivään mennessä. Lasit tulivat markkinoille lokakuussa 2016.

Myyntilukemat eivät vaikuta kovin kummoisilta, onhan lasit olleet jo 2,5 vuotta saatavilla ja yhteensopivia PlayStation 4 -järjestelmiäkin on myyty jo 91,6 miljoonaa. Alle viisi prosenttia PlayStation 4:n omistajista on siis nähnyt PS VR -lasit ostamisen arvoisena lisälaitteena.

ArsTechina vertaa tilannetta 1990-luvun alussa myyntiin tulleeseen Sega CD -lisälaitteeseen, jota myytiin yli 2,2 miljoonaa kappaletta. CD:tä käytettiin Sega Genesis -konsolilla, jota oli myyty 30,75 miljoonaa kappaletta. Sega CD siis vetosi Genesis-konsolin omistajiin tuplasta paremmin kuin PlayStation VR -lasit PS4:n omistajiin.

5 KOMMENTTIA

eddison841/5

Jännä artikkeli, kun toinen sivusto uutisoi tänään PS VRn olleen menestys ja pelejä tulossa lisää.

taikamurmeli2/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eddison84:

Jännä artikkeli, kun toinen sivusto uutisoi tänään PS VRn olleen menestys ja pelejä tulossa lisää.


Samaa mieltä. Jenkkisivustot käyttävät tästä myyntimäärästä termiä "major milestone". Ei kuulosta ihan huonolta määrältä. On myös outoa verrata sitä johonkin 90-luvun lisälaitteeseen, joka ensinnäkin maksoi puolet vähemmän kuin PS VR, ja lisäksi VR-lasien ostamiseen on myös monia rajoittavia tekijöitä kuin pelkkä houkuttelevuus, kuten esimerkiksi 3d-pahoinvointi.

karijaloviina3/5

Alle viiden prosentin "attach" PS4 ostajiin ei kovin hääppöiseltä vaikuta.

Ei ehkä suoranainen floppi, mutta ei mikään menestyskään kyllä.

lettas4/5

Viisi prosenttia on aika kova lukema jos vertaa prosentteihin pc-puolella:

https://www.gamesindustry.biz/articles/...doubled-in-2018

Leemee (vahvistamaton)5/5

Tuossa vertailussa ei ole mitään järkeä. PS VR on myynyt lähes 100% enemmän kuin Sega CD. Pelejä ei myydä suhteellisilla prosenteilla vaan apsoluuttisilla määrillä. Jos vaikka peliä x olisi myyty 10% Windows phonen käyttäjiä, ja vain 1% Android phonen käyttäjiä, niin kumpi on tuonut tekikälle enemmän rahaa? Olettaen että pelin hinta on sama.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki