AfterDawn logo

Yhdysvallat tilaa tuhansia nano-koptereita sotilailleen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Yhdysvaltojen asevoimat on tilannut lämpökameroistaan parhaiten tunnetulta FLIRiltä lähes 40 miljoonan dollarin edestä nano-kokoluokan UAV-lennokeita. Kämmenelle mahtuvien miehittämättömien lennokkien avulla sotilaat saavat tilannekuvaa ilmasta käsin haluamastaan paikasta.

Black Hornet -nimiset nano-kokoiset kopterit pystyvät lentämään yhdellä latauksella parhaimmillaan noin kahden kilometrin matkan ja yksi lataus tuottaa niille käyttöaikaa 25 minuutin edestä. Huippunopeus kopterilla on noin 21 kilometriä tunnissa. Kopterilla voidaan ottaa HD-tasoisia still-kuvia sekä välittämään live-videota. Kopterilla on kokoa noin 17 senttimetriä ja painoa vain 33 grammaa, joten se on hyvin huomaamaton.

Alla olevalla videolla testataan Black Hornetia käytännössä.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Kuinkahan kallis diili?

Ehkä Kiinasta olisi saanut paljon halvemmalla ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki