AfterDawn logo

Fortnitessa ei saa flossata? Keksijä hakee korvauksia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Viihdemaailma on keksinyt tavan lyödä rahoiksi Epic Gamesin huippusuositulla Fortnite-videopelillä. Epic Games on lisännyt Fortniten pelihahmoille tunnistettavia tanssiliikkeitä, jotka ovat levinneet YouTube-aikakaudella viruksen tavoin. Nyt tanssiliikkeiden esittäjät haluavat rahaa Epic Gamesiltä.

Tässä kuussa newyorkilainen rap-artisti 2 Milly nosti Epic Gamesiä vastaan kanteen, jossa hän vaatii Fortnite-pelissä on käytetystä tanssiliikkeestä korvauksia. Hänen mielestä liike on suora kopio Milly Rock -tanssista, jonka hän keksi vuonna 2011. Samoja askelmerkkejä on noudattanut myös Bel-Airin prinssi -televisio-ohjelmasta tuttu Alfonso Ribeiro, joka vaatii Carlton-tanssista korvauksia.

Epic Gamesilta vaaditaan nyt myös korvauksia flossauksen käytöstä. Tanssiliikkeen keksinyt nyt 17-vuotias Russel Horning, jonka mukaan kanteen on nostanut hänen äitinsä sekä hänen managerinsa. Horning itse ei asiaan ole perehtynyt, koska hän on vielä lapsi ja haluaa keskittyä hauskanpitoon.


Ei ole kuitenkaan itsestään selvää, että kanteet johtavat korvauksiin. Vaikka voitaisiin osoittaa, että tanssiliikkeiden oikeudet kuuluisivat edellä mainituille henkilöille, antaa Yhdysvaltain lainsäädäntö kuitenkin mahdollisuuden hyödyntää niitä kohtuullisissa määrin.

2 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/2

Lainaus:

Tanssiliikkeen keksinyt nyt 17-vuotias Russel Horning, jonka mukaan kanteen on nostanut hänen äitinsä sekä hänen managerinsa. Horning itse ei asiaan ole perehtynyt, koska hän on vielä lapsi ja haluaa keskittyä hauskanpitoon.

Mutta ihan ilmanen raha kyllä tuntuu houkuttelavan.

pentsu2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

kanteen on nostanut hänen äitinsä sekä hänen managerinsa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki