AfterDawn logo

Google kiristää ruuvia – Chrome saattaa estää koko sivuston mainokset

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Google on lähtenyt määrätietoisesti taistelemaan häiritsevää ja vahingollista Internet-mainontaa vastaan Chromeen sisäänrakennetun mainosblokkerin voimin. Google seuraa Chrome 71:stä lähtien tarkalla silmällä verkkosivujen mainoskäytäntöjä ja tarvittaessa estää mainokset sivustoilla, joilla on tapana hyödyntää aggressiivista verkkomainontaa.

Nettimainosten esto koskee kaikkia sivun mainoksia – ei ainoastaan häiritsevää toimintaa. Kepin heilutuksen pitäisi motivoida sivustojen ylläpitäjiä pitämään huoli, että sivuston toiminta rahoitetaan maltillisella ja eettisellä mainonnalla.

Google alkaa Chrome 71 -versiosta alkaen sakottamaan koko sivuston kattavalla mainosestolla, mikä sivusto jää kiinni häiritsevästä mainonnasta ja sivuston tila on Hylätty-tasolla 30 vuorokautta. Jos häiritsevästä toiminnasta jää kiinni, niin ylläpitäjällä on 30 vuorokautta aikaa korjata asia ilman seuraamuksia.

3 KOMMENTTIA

Michelola1/3

Toivottavasti toimii afterdawnin kohdalla ja varsinkin mobiiliversiolla

daim0n2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Toivottavasti toimii afterdawnin kohdalla ja varsinkin mobiiliversiolla

+1

oxygenol3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Toivottavasti toimii afterdawnin kohdalla ja varsinkin mobiiliversiolla

En viitsi edes mobiilissa avata tätä sivua. Onneksi koneella sentään voi joskus lukasta kun on kunnon mainosten estot käytössä. Ymmärrän hyvin sijoitellut mainokset sivuston rahoituksen kannalta, mutta suoraan sanottuna VITUTTAVAT sellaiset mainokset jotka väkisin tunkee ruutuun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki