AfterDawn logo

Skype on pakko päivittää – Microsoft aloittaa päivitykset pian

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Vanhojen ohjelmistoversioiden käyttäjät ovat tuottaneet Microsoftille ongelmia monasti ja samojen haasteiden edessä se on Skypenkin kanssa. Ratkaistaakseen vanhojen ohjelmien aiheuttaman painotaakan, Microsoft on päättänyt lopettaa Skype 7.0:n tuen ja pakottaa käyttäjät uuteen 8.0-versioon.

Microsoft sai paljon kuraan niskaansa pakottaessaan Windows-käyttäjiä päivittämään Windows 10:een, mikä saattoi sekottaa yrittäjien ja yksityishenkilöiden töitä. Skypen kohdalla riskiä suuriin vahinkoihin ei kuitenkaan ole, mutta ongelmien välttämiseksi pakkopäivitykset tulevat Skypen käyttäjille asteittain. Päivitysten jakelu desktop-koneille alkaa marraskuun 1. päivä.

Mobiililaitteet pakotetaan uuteen Skype-versioon 15. marraskuuta alkaen.

Syy pakkopäivitykselle on ilmeinen: Microsoft on modernisoinut Skypen arkkitehtuuria ja jotta kehitystyö ilman vanhaa taakkaa saadaan käyntiin, pitää käyttäjäkunta siirtää uuteen arkkitehtuuriin. Lisätietoa käytännön muutoksista löytyy tämän linkin takaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT