AfterDawn logo

Google lupaa – Chromen pakotetut kirjautumiset voi estää

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Uutisoimme tällä viikolla Googlen Chrome 69 -selaimesta löydetystä muutoksesta, joka käytännössä naitti selaimen ja Google-kirjautumisen yhteen. Nyt Google on päättänyt muuttaa toimintatapojaan asiasta syntyneen kritiikin takia.

Chromeen on voinut vuosien ajan kirjautua Google-tilin avulla, mutta vaikka selaimella kirjautuisi esimerkiksi Gmailiin, ei surffaajaa pakotettu käyttämään tunnuksia Chromessa. Toisin sanoen: Gmailiin pystyi kirjautumaan ilman, että samaan aikaan olisi kirjautuneena Chromeen. Selainversiossa 69 tilanne muuttui olennaisesti, koska Gmail-kirjautuminen johtaa automaattisesti myös Chrome-kirjautumiseen samoilla tunnuksilla.

Peruste muutokselle on ollut se, että monet taitamattomat käyttäjät eivät erota Chromen ja esimerkiksi Gmailin Google-kirjautumisen eroa. Tästä syystä käyttäjät ovat saattaneet tallentaa tietoja väärälle tilille. Kriitikot näkivät tässä kuitenkin ongelmia tietoturvan näkökulmasta.


Google on kuunnellut kritiikkiä ja se lupaa lisätä Chrome 70:een mahdollisuuden estää Chromen pakotetut Google-kirjautumiset.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT