AfterDawn logo

Tilastokeskus varoittaa asiakkaita huijausviestistä – Oletko saanut tämän palkintoviestin?

AfterDawn AfterDawn

Tilastokeskus kertoo oman viestintäkanavansa kautta verkkosivuillaan, että sen asiakkaat ovat saaneet huijausviestejä, jotka on lähetetty Tilastokeskuksen nimissä.

Tiedotteessa kerrotaan, että Tilastokeskuksen asiakkaat ovat ilmoittaneet viesteistä, jotka on lähetetty viraston nimissä ja joissa tarjotaan palkintona iPhone-puhelimia.

Helsingin Sanomat kertoo, että myös opetus- ja kulttuuriministeriö on saanut tietoonsa huijausviestejä, joissa on käytetty heidän nimeään.

Tilastokeskukselta kerrottiin HS:lle, että viesteistä saatiin tieto ensi kertaa viime viikon puolella, mutta tuolloin kyseessä oli vielä yksittäistapaus. Huijausviestit on lähetetty sähköpostitse ja niiden sisällössä kiitetään osallistumisesta tyytyväisyyskyselyyn ja kerrotaan heikolla suomen kielellä voitetusta palkinnosta.

Kyseiset viestit eivät siis ole Tilastokeskuksen lähettämiä ja tiedotteessa kehotetaan olemaan reagoimatta, mikäli olet vastaanottanut viestin.


Tarpeen tullen neuvotaan ottamaan yhteyttä poliisiin, mutta Tilastokeskus ei ole vielä tehnyt asiasta rikosilmoitusta.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT