AfterDawn logo

Huomasitko muutoksen Google Mapsissa? Grönlanti ei ole enää Afrikan kokoinen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Google Mapsista on korjattu yksi olennainen puute: se näyttää jatkossa mittasuhteet oikein. Karttapalvelussa on käytetty jo pitkään Mercatoin projektiota, jotta palvelun esittämät tiet näkyisivät oikein.

Nyt kun Google Mapsia zoomaa ulospäin niin paljon, että koko Maa näkyy, esitetään koko näkymä kolmiulotteisena pallona. Tämän ansiosta lähellä pohjoisnapaa sijaitseva Grönlanti ei näytä enää Afrikan kokoiselta saarelta, vaan nyt alueet ovat vertailukelpoisesti samassa mittakaavassa (Afrikka on noin 14 kertaa suurempi kuin Grönlanti). Mercatorin projektion ominaisuus on, että se paisuttaa lähellä napa-alueita olevia kohteita.

3D-pallo näkyy sekä tavanomaisessa karttanäkymässä että satelliittinäkymässäkin.Muutos näyttäisi koskevan toistaiseksi vain web-palvelua, Android-sovellus ei ole päivittynyt vielä tältä osin.


2 KOMMENTTIA

huiska1/2

Salasanan tarkistus

duunari812/2

Yrjö Oksennus

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki