AfterDawn logo

Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia.

Uusien ominaisuuksien joukossa on esimerkiksi mahdollisuus torkuttaa (snooze) sähköpostiketjuja, integroidut käyttöoikeuksien hallinta ja viestikohtaiset 2FA-tunnistukset. Torkutuksen avulla saat sähköpostista uudelleen ilmoituksen / muistutuksen sinulle paremmin sopivana ajankohtana. Tuuppausten (nudging) avulla Gmail vuorostaan muistuttaa reagoimaan viesteihin, jotka tarvitsee huomiota tiettynä ajankohtana sähköpostipalvelun mielestä. Tavoitteena on, että käyttäjät välttyvät esimerkiksi kalliiksi tulevilta virheiltä.

Yrityskäyttäjiä tai muuten luottamuksellisia viestejä lähettävien mieleen lienee mahdollisuus lähettää itsestään tuhoutuvia sähköposteja. Kyse ei ole ihan snäppimäisistä sähköposteista, vaan lähettäjä voi itse määritellä kuinka pitkään viesti on nähtävissä ja estää esimerkiksi viestin edelleenlähettämisen.


Lisätietoa uuden Gmailin ominaisuuksista löytyy täältä. Uudistus viedään tuotantoversioon porrastetusti, joten vaikka se esiteltiinkin nyt, niin voi kestää hetken ennen kuin pääset oikeasti käyttämään sitä.

2 KOMMENTTIA

Mikki651/2

Gmail heikkenee käytettävyydessään koko ajan.

Mulla Gmail puskee suoraan roskiin kaikki tilaamani uutiskirjeet, ja mm Huuto.netin ja nettiauton postit (jotka todella haluan) menevät roskiin.

Millään ei tätä asetusta voi muuttaa! Koskahan Gmail kuuntelisi käyttäjiään, ja tekisi tästä mailistaan muokattavamman sen sijaan että keksivät kaikkia turhia jippoja, mutta olennaisimmat muutettavuudet ovat poissa.

Sen sijaan täälläkin hehkutetaan, että Gmail lisää uuteen versioonsa "kaikkea kivaa". En kaipaa kivaa, vaan toimivaa ja muokattavaa mailia...

arivesa2/2

Roskapostifiltterin karsimat on helppo ruksata kaikki(tai osin),ja klikata "ei roskaposti".Palautuvat saapuneisiin,ja G-mail näyttää myös oppivan tuossa,minulla 2kertaa palautetut osoitteet eivät enää päädy "junkiksi".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT