AfterDawn logo

Google pakottaa sivustot suojattuihin yhteyksiin – Muuten luvassa merkintä turvattomuudesta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Edward Snowdenin tietovuotojen jälkeen teknologiayhtiöiden piirissä heräsi innostus siirtää keskeiset verkkopalvelut suojattujen HTTPS-yhteyksien taakse. Nyt suojatuista yhteyksistä on tulossa oletusarvo web-sivua aukaistaessa.

Google on ilmoittanut Chromium-kehitysbloginsa kautta, että tulevana kesänä julkaistavan Chrome 68 -version myötä selain näyttää kaikki ainoastaan suojaamatonta HTTP-yhteyttä tukevat verkkosivustot "Ei turvallisina". Tällä hetkellä HTTP-sivustoja käsitellään neutraalisti eli osoiteriville ei ilmesty mainintaa sivuston turvallisuudesta tai turvattomuudesta.

Sen sijaan HTTPS-sivut merkitään tällä hetkellä pienellä vihreällä "Turvallinen" -tekstillä. Googlen päätös merkitä kaikki HTTP-sivut turvattomiksi edistänee HTTPS-suojauksien käyttöönottoa laajemmin. Esimerkiksi AfterDawn on juuri siirtynyt suojattuihin HTTPS-yhteyksiin.

1 KOMMENTTI

G0lden_Kebab1/1

Mielestäni hyvä Googlelta.

On aika "Bad practise" milloin mistäkin "syystä" pitää salasanoja/muita henk.koht käyttäjätietoja sisältävä sivu ilman yhteyden salausta vielä herran vuonna 2018.

Joskus pitää potkia persuuksille, että tapahtuu.
Tämä siis sivuille joissa on esim nyt käyttäjätilejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki