AfterDawn logo

Windowsille suunnitellut VR-lasit eivät käy kaupaksi? Myynnissä hurjilla alennusprosenteilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoftin edullisten VR-lasien ohjelmaan tarttuneiden PC-valmistajien uudet virtuaalilasit ovat hurjassa alennusmyynnissä Yhdysvaltojen Amazonissa. Hinnat ovat pudonneet viime syksystä peräti 50 prosentilla.

Esimerkiksi HP:n Windows Mixed Reality Headsetin (pakkaus sisältää ohjaimet) jälleenmyyntihinta Amazonissa on tällä hetkellä 240 dollaria, kun se viime syksynä oli 450 dollaria. Hinnasta on hävinnyt 47 prosenttia. Vastaavasti Dellin Visor-lasien hinta on pudonnut 450 dollarista 220 dollariin eli 52 prosentilla. Vielä ei tiedetä onko kyseessä väliaikainen tarjous vai hintojen pysyvä alennus.

Alennuksella myydään HP:n ja Dellin lasien lisäksi Lenovon ja Acerin VR-lasit. Laaja hinnanalennus viittaa yhtenäiseen kampanjaan tai sitten VR-lasit eivät ole tahtoneet mennä kaupaksi millään valmistajalla ja yhtiöt ovat laskeneet hintojaan kilpaa. Mixed Reality -lasien alkuperäinen hinta ei tosin ole erityisen kilpailukykyinen Oculuksen ja Viven tekemien hintakorjausten myötä. Esimerkiksi Oculuksen VR-laseja myydään 400 dollarilla.

1 KOMMENTTI

tataka1/1

Siis nämä alennetut hinnat ovat yksityisten kauppiaiden hintoja ei ns virallisia hintoja. Jenkeissä myytiin pelikoneiden mukana näitä kaupan päällisinä ja niitä nyt sitten myydään. Kannattaa katsoa arvosteluja miltä kolmannen osapuolen myyjältä ostaa koska jotkut ovat yllätys yllätys saaneet vain ohjaimet tai vain lasit.

Itse kyllä olisin tosi kiinnostunut jos lähemmäs 300 eurolla saisi suomesta tai euroopan sisältä luotettavasta kaupasta. Vaikeaa noiden myyminen on jatkossa entisellä hinnalla kun jokapaikassa toitotettu hintojen romahdusta, alunperinhän näiden piti olla halvempia kuin oculus rift & htc vive mutta erityisesti riftin hinnan tiputus vei näiltä hintaedun. Itse en harkitse riftiä koska liian pieni kämppä jotta saisi hyvin aseteltua pysyvästi riftin vaatimat majakat, näissä muutamassa minuutissa saa vaikka joka vr session tehtyä uudet "raja".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT