AfterDawn logo

Ne tulevat taas – Snapdragon 835 -suoritin löysi tiensä Windows-läppäreihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoft haluaisi ehkä jo unohtaa kokonaan Windows RT:n totaalisen floppaamisen, mutta se ei oikein onnistu kun ohjelmistojätti on herättänyt henkiin käyttöjärjestelmän henkisen seuraajan eli tehnyt Windows 10:stä ARM-suorittimilla toimivan version. Muutama laitemerkki on jo esitellyt omat Qualcomm-pohjaiset läppärinsä.

ARM-arkkitehtuuriin perustuvia suorittimia tukevaan Windows 10 -hankkeeseen ottaa osaa alkuvaiheessa HP, Lenovo ja Asus – eli yhden suurimmat tietokonemerkit. Mikäli hanke ei floppaa totaalisesti, uskaltavat ehkä muutkin yhtiöt esitellä omia ARM-pohjaisia Windows-tietokoneita. Qualcomm on ollut sattuneesta syystä hankkeen näkyvin tukija ja nyt esitellyt tietokoneetkin perustuvat yhtiön Snapdragon 835 -piiriin.

Microsoft on oppinut Windows RT -flopista, sillä perinteisille tietokoneille (x86) suunniteltujen sovellusten luvataan emulaattorin ansiosta toimivan myös uusissa ARM-koneissa. Näin ollen esimerkiksi Photoshopin pitäisi toimia tietokoneessa, vaikka suoritin onkin merkkiä Qualcomm. Uusia tietokoneita markkinoidaan jatkuvan Internet-yhteyden avulla, sillä Qualcommin suoritin sisältää älypuhelimein tapaan sisäänrakennetun LTE-modeemin. Tietokoneilla voi tehdä siis töitä paikoissa, joissa ei ole Wifi-verkkoa saatavilla.


Akkukestokaan ei ole lainkaan huono. Asus lupaa NovaGo-kannettavasta (2-in-1-hybridi) riittävän virtaa 22 tunnin käyttöä varten. HP:n Envy x2:n akkukeston luvataan olevan vuorostaan 20 tuntia.

1 KOMMENTTI

etrade1/1

Huh huh, mikä juttu.

Ei voi oikein keksiä muutakun, mennä tupakille, ja miettiä mitä ihmettä tuokin kirjoitus tarkoitti...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki