AfterDawn logo

Applen uusi iPad purettiin: Sisuksissa vuosia vanhaa tekniikkaa

Matti Robinson Matti Robinson
4 kommenttia

Apple esitteli pari viikkoa sitten uusimman iPadinsä. Malli kantaa tylsästi nimeä iPad, mutta tekniikkansa puolesta kyseessä voi tosiasiassa olla yhtä tylsä laite.

Kuten jo julkistuksen yhteydessä uutisoimme

Kuten oheisesta videosta paljastuu, niin Apple on todella tarkoittanut laitteen edulliseksi iPadiksi, vaikka sillä on hintaa 400 euroa – iPadiksihän se on melkoisen halpa. Heti alkuun huomaa, että ulkonäkö on tuttua jo alkuperäisestä iPad Airista ja A9-järjestelmäpiiri puolestaan ensi kertaa iPhone 6s:stä.

Uudessa iPadissä on ulkonäön lisäksi muutenkin kovasti yhteistä vuoden 2013 syksyllä julkaistun iPad Airin kanssa. Käytännössä erot ovat hiljennysvalitsinta ja Touch ID -sensoria pitkälti lukuunottamatta kosmeettisia. Jopa komponenttien sijoittelu teippejä myöten on niin lähellä toisiaan, että niitä on hankala erottaa, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy.


Arviossaan iFixit huomio myös, että näyttö vaikuttaa kovasti samalta kuin iPad Airissa, vaikka Apple vakuutti näytön olevan edellistä kirkkaampi. Kokonsa ja jopa painonsa puolesta laite on täysin identtinen iPad Airin kanssa.

Kysymys siis kuuluukin, kannattaako uuteen iPadiin sijoittaa 400 euroa?

4 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/4

Toki kannattaa jos haluaa "edullisen" iPadin. Sama juttu kuin iPhone se mallissa. Wanhaa tekniikkaa, mutta edullisemmalla hinnalla. Jos on heittää rahaa yli tuplasti 800 egeä, niin sitte pro malli. Onhan noissa melkoisesti hintaeroa, joten on tällekin mallille ostajia.

muppis2/4

Applella jäänyt romuja nurkkiin ja miettineet, että mitähän niille tekis. Joku keksinyt, että julkaistaa "uusi" ja halvempi iPad?

hannibal_pjv3/4

Tuskin on juurikaan vanhaa varastoa, vaan noita osia joudutaan valmistamaan lisää tehtailla, mutta ovat valmistustekniikkansa takia edullisempia valmistaa kuin vastaavia uudenaikaisempia palikoita.
Moni asia, jotka AIR2:ssa olivat kalliita on korvattu selkeästi edullisemmin valmistettavilla osilla.
Ei laminoitua näyttöä jne. Prossa on tosin nopsempi kuin AIR2:ssa, mutta ei mikään uutuustuote sekään.
Eli hinnat alkaen malli Applen tapaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT