AfterDawn logo

Microsoft paljasti: Iso päivitys Windows 10:een reilun viikon päästä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Windows 10:lle tarkoitettu ilmainen Creators Update -vuosipäivitys tulee vaiheittain saataville huhtikuun 11. päivästä alkaen. Windows 10 Creators Update on suunniteltu Microsoftin mukaan luovaan työskentelyyn ja se tarjoaa lisäksi kehittyneempiä pelikokemuksia, uusia Microsoft Edge -selainominaisuuksia sekä parannettuja tietoturva- ja tietosuojatoimintoja.

Creators Updatella Microsoft haluaa erityisesti tuoda kolmiulotteisten ja yhdistetyn todellisuuden sisältöjen luomiseen soveltuvat työkalut suurten käyttäjämassojen saataville. Pyrkimys kulminoituu uuteen helppokäyttöiseen Paint 3D -sovellukseen, jolla voi luoda sekä muokata erilaisia kolmiulotteisia sisältöjä. Ajatuksena on myös, että Paint 3D:n käyttäjät voisivat luoda puhelimella 3D-malleja oikeista esineistä ja muokata skannauksen tuloksia paremmiksi tietokoneella.

HoloLens-lasit liittyvät asiaan olennaisella tavalla, sillä Paint 3D:llä luotuja malleja voi katsella Microsoftin hologrammilaseilla.


Myös pelaajien sisältötuotantotarpeet on otettu Creators Updatessa huomioon. Päivitys sisältää sisäänrakennetut striimaustyökalut, joilla omat pelihetket voi jakaa muiden kanssa.

Creators Update sisältää päivitetyn version Microsoft Edge -selaimesta, jossa on parannettu välilehtien hallinta sekä mahdollisuus katsoa videoita Netflixistä Ultra HD -tarkkuudella.

4 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/4

Täysin toimiva HP-kannettavani Win7 päivittyi rasittavan uuvuttavan Win10 päivitystyrkytyksen jälkeen Win10:ksi. Sen jälkeen en toimivaa käyttöjärjestelmää nähnyt. Sammutus ei onnistunut oikein, käynnistys ei onnistunut oikein. Loppujen lopuksi Win10 sulki kaikki kovalevyllä olevat tiedostot piiloon. Joka käynnistyksellä generoitui uusi käyttäjäprofiili, joka aloitti "puhtaalta pöydältä" eli kovalevyllä olevat tiedostoni hävisivät ulottumattomiin.

3 erillistä ict-osaajaakaan eivät saaneet niitä esiin. Viimeinen ict-palvelu imuroi koko kovalevyn sisällön ulkoiselle kovalevylle. Nyt minulla on tuhansia tiedostoja, joiden nimet ovat korvautuneet numerosarjoilla. Haastakaa nyt tämä Microsoft oikeuteen. Olen mukana!

hannibal_pjv2/4

Well itsellä meni koko asennus täysin kivuttomasti, mutta sinun tapauksessani lähettäisin ihan vain suoraan laskun Mikkisoftalle. Ei tuossa mitään haastetta tarvita. Tuote toimi sinun osaltasi väärin/puutteellisesti ja sellaista vastaan on olemassa jo kuluttajansuojalaki.
Aina joskus tulee näitä korner keissejä joissa asiat eivät mene putkeen. Sinulla on sen Ict-tuen lausunto ja lasku firmasta. Niiden pitäisi riittää todisteiksi siitä että asiat menivät päin prinkkalaa.
Itse jatkan onnellisena kympin käyttäjänä ja odottelen mielenkiinnolla tämänkertaisia parannuksia. Mutta kun asiat eivät suju oikein, meillä on tuo kuluttajansuojalaki suojana, ilman että tarvitsee jokaisessa yksittäistapauksessa aina haastaa joku oikeuteen, koskapa ilman oikeuden päätöstäkin meillä on oikeusnkorvauksiin tuollaisissa tapauksissa.

jartar3/4

Originally posted by guy_fawkes:

Täysin toimiva HP-kannettavani Win7 päivittyi rasittavan uuvuttavan Win10 päivitystyrkytyksen jälkeen Win10:ksi. Sen jälkeen en toimivaa käyttöjärjestelmää nähnyt. Sammutus ei onnistunut oikein, käynnistys ei onnistunut oikein. Loppujen lopuksi Win10 sulki kaikki kovalevyllä olevat tiedostot piiloon. Joka käynnistyksellä generoitui uusi käyttäjäprofiili, joka aloitti "puhtaalta pöydältä" eli kovalevyllä olevat tiedostoni hävisivät ulottumattomiin.

3 erillistä ict-osaajaakaan eivät saaneet niitä esiin. Viimeinen ict-palvelu imuroi koko kovalevyn sisällön ulkoiselle kovalevylle. Nyt minulla on tuhansia tiedostoja, joiden nimet ovat korvautuneet numerosarjoilla. Haastakaa nyt tämä Microsoft oikeuteen. Olen mukana!


Linux trolli kun tulee tällaista väittämään, niin vaikea on uskoa tätä todeksi. Varsinkin kun juttusi ei uutiseen liity millään tavalla.

Originally posted by hannibal_pjv:

Well itsellä meni koko asennus täysin kivuttomasti, mutta sinun tapauksessani lähettäisin ihan vain suoraan laskun Mikkisoftalle. Ei tuossa mitään haastetta tarvita. Tuote toimi sinun osaltasi väärin/puutteellisesti ja sellaista vastaan on olemassa jo kuluttajansuojalaki.
Aina joskus tulee näitä korner keissejä joissa asiat eivät mene putkeen. Sinulla on sen Ict-tuen lausunto ja lasku firmasta. Niiden pitäisi riittää todisteiksi siitä että asiat menivät päin prinkkalaa.
Itse jatkan onnellisena kympin käyttäjänä ja odottelen mielenkiinnolla tämänkertaisia parannuksia. Mutta kun asiat eivät suju oikein, meillä on tuo kuluttajansuojalaki suojana, ilman että tarvitsee jokaisessa yksittäistapauksessa aina haastaa joku oikeuteen, koskapa ilman oikeuden päätöstäkin meillä on oikeusnkorvauksiin tuollaisissa tapauksissa.


Ongelmana tosin on se, että miten selvität ongelman syyllisen. Eli johtuuko tämä kuvitelu tapaus raudasta, HP:sta, Microsoftista vai käyttäjästä.

Yqxawelc4/4

Originally posted by guy_fawkes:

Täysin toimiva HP-kannettavani Win7 päivittyi rasittavan uuvuttavan Win10 päivitystyrkytyksen jälkeen Win10:ksi. Sen jälkeen en toimivaa käyttöjärjestelmää nähnyt. Sammutus ei onnistunut oikein, käynnistys ei onnistunut oikein. Loppujen lopuksi Win10 sulki kaikki kovalevyllä olevat tiedostot piiloon. Joka käynnistyksellä generoitui uusi käyttäjäprofiili, joka aloitti "puhtaalta pöydältä" eli kovalevyllä olevat tiedostoni hävisivät ulottumattomiin.

3 erillistä ict-osaajaakaan eivät saaneet niitä esiin. Viimeinen ict-palvelu imuroi koko kovalevyn sisällön ulkoiselle kovalevylle. Nyt minulla on tuhansia tiedostoja, joiden nimet ovat korvautuneet numerosarjoilla. Haastakaa nyt tämä Microsoft oikeuteen. Olen mukana!


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT