AfterDawn logo

Teslan parin vuoden mittainen tappioputki päättyi

AfterDawn AfterDawn

Autovalmistaja Tesla on ollut otsikoissa pääasiassa huipputeknologian ja uudenlaisten innovaatioiden avustamana, mutta tämä ei ole nostanut yhtiötä voitolliseksi viime vuosina. PayPal-miljoonista Elon Muskin rakentama Tesla on kuitenkin nyt julkistanut viimeisimmän neljänneksen tuloksen, joka on vihdoin positiivinen.

Yhtiöstä kerrotaan, että mm. Model S -automallin myynti on kasvanut viime vuoden samaisesta ajanjaksosta liki 60 prosenttia, tuotantokapasiteetti on puolestaan liki tuplaantunut. Tämä on johtanut 145 prosentin kasvuun liikevaihdon osalta ja nostanut tuloksen 21,9 miljoonaa dollaria plussalle.

Neljännestuloksen yhteydessä kerrottiin myös, että autovalmistajan todellinen tulevaisuuden tähti, n. 35 000 dollarin Model 3 on aikataulussaan 2017 loppuvuoden julkaisua silmällä pitäen.

Viime aikoina Elon Musk on kertonut muun muassa, että kaikki uudet autot saavat jatkossa autopilot-moodin, jolla auto pystyy ajamaan täysin itsenäisesti. Tämän ajomoodin uusinta versiota se esitteli myös uudella videolla.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT