AfterDawn logo

Dell päivittää XPS 13 -kannettavan Kaby Lakeen

Panu Roivas Panu Roivas

Dell on päivittänyt suositun XPS 13 -kannettavansa Intelin uudella Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimella.

Intel julkisti vastikään ensimmäiset Kaby Lake -mobiilisuorittimet, jotka korvaavat nykyiset Skylake-arkkitehtuurin mallit. Kaby Lake on verrattain pieni päivitys, joka luotiin väliaskeleeksi ennen 10 nanometrin Cannonlake-arkkitehtuuria. Kaby Lake parantaa lähinnä energiatehokkuutta, ja mukana on myös rautatuki video-ominaisuuksille, kuten VP9-koodekille sekä HEVC-Main10 10-bittisillä väreillä.

Dell XPS 13 tulee tarjolle Core i3-7100U, i5-720U ja i7-7500U -suorittimilla, ja U-mallistolle tuttuun tapaan niiden TDP on 15 W. Kaikissa malleissa on kaksi ydintä ja neljä säiettä. Ensi vuoden puolella Intel julkaisee ensimmäiset 4-ytimiset U-mallin suorittimet, joissa pitäisi olla myös HDMI 2.0 HDCP 2.2 -tuella.


Uuden mallin akun kokoa on saatu nostettua 60 wattituntiin, ja entistä energiatehokkaammalla suorittimella varustetulle läppärille annetaan peräti 22 tunnin arvioitu kesto, mutta tämä koskee vain 1080p-näytöllistä mallia. InfinityEdge-näyttö tulee tarjolle kahdella vaihtoehdolla, perinteinen 1080p mattapintainen malli, tai 3200x1800 lasipintainen kosketusnäyttö. Kosketusnäytöllisen mallin akkukestoksi on annettu merkittävästi lyhyempi 13 tuntia.

Dell on siirtynyt uudessa mallissa Intelin verkko-ohjaimesta Killer Networking -yrityksen ratkaisuun. WiFi tukee 802.11ac-yhhteyksiä 2x2 MIMO:lla, ja mukana on myös Bluetooth 4.1. Liitäntöinä toimii USB 3.1 Type-C Thundebolt 3 -tuella, 2x USB 3.0, SD-kortinlukija sekä komboaudioliitäntä.

Dell XPS tulee myyntiin lokakuussa, ja suositushintaa sillä on alimmillaan 799$, mutta todennäköisesti Euroopassa tarjolle tulee vain kalliimpia malleja. Nykyistä Skylake-mallistoa on saatavilla vain i5- tai i7-suorittimilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT