AfterDawn logo

Samsung julkaisi sarjan uusia kvanttipistenäyttöjä

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Entistä laajempaa väritoistoa tarjoava kvanttipistekalvo tekee tuloaan markkinoille uusissa televisioissa ja näyttöpaneeleissa. Samsung on esitellyt IFA-messujen myötä sarjan uusia työpöytänäyttöjä, joista löytyy televisiomalleista jo tuttu tekniikka.

Syksyn myötä myyntiin tulee Samsung CFG70 24" ja 27" kokoluokissa, ja tämän lisäksi saataville saapuu myös suurempi 34-tuumainen malli CF791.

Kvanttipisteet ovat nanoluokan kristalleja, jotka asetetaan kalvon väliin, ja ne kääntävät sinisen LED-taustavalon koostaan riippuen tietyllä aallonpituudella vihreäksi tai punaiseksi, ja värifiltterin läpi niiden avulla saadan tarvittavat RGB-alipikselit. Kvanttipisteet auttavat toistamaan päävärit puhtaammin, mikä vuorostaan mahdollistaa 125% sRGB-väriavaruuden kattamista.

34-tuumainen CF791 on entistä kaarevampi 1500R, ja sen resoluutio on 3440x1440. Käytössä on Samsungin oma 100 Hz SVA-paneeli, jolle on annettu 4 ms vasteaika. Tuettuna on myös AMD:n FreeSync-tekniikka.


24" ja 27" kokoiset CFG70-mallit ovat myös kaarevia (1800R), mutta niissä on käytössä perinteisempi 16:9 kuvasuhteen paneeli 1920x1080-resoluutiolla. Molemmat paneelit ovat 144 Hz malleja 4 ms G2G-vasteajalla, ja myös niistä löytyy FreeSync.

Kaikista malleista löytyy myös Samsungin oma blur reduction -tekniikka, millä vähennetään liiketoiston sumeutta. Samsung on paljastanut uuden tekniikan toimivan jakamalla taustavalo neljään eri kanavaan, joita säädetään näytöllä toistettavan kuvan mukaan liiketoiston parantamiseksi.

2 KOMMENTTIA

RekookeR1/2

Miten tuo artikkelin teksti ei vastaa taulukossa näkyviä tietoja, vai menikö multa jotain ohi?

Eriol2/2

Originally posted by RekookeR:

Miten tuo artikkelin teksti ei vastaa taulukossa näkyviä tietoja, vai menikö multa jotain ohi?

Tekstin sRGB-kattavuus pienempien näyttöjen osalta oli virheellinen, kaikki mallit ovat tosiaan 125% sRGB kattavuudeltaan.

1 ms vasteaikalukema koskee käsittääkseni vain motion blur reduction -tekniikkaa, ja paneelit itsessään ovat 4 ms VA-paneeleja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT