AfterDawn logo

Samsung luopuu leikistä: Lopettaa musiikkipalvelunsa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Musiikin suoratoistossa on ollut paljon kuhinaa ja muutama vuosi sitten uusia palveluita tuntui ilmestyvän kuin sieniä sateella, mutta hiljalleen alalle pyrkineiden toiminta on alkanut hiipua. Tuorein esimerkki on Samsungin Milk Music -palvelu, jonka toiminnan teknologiajätti on päättänyt lopettaa kokonaan.

Milk Music lanseerattiin vuonna 2014. Palvelu toimi ainoastaan Yhdysvalloissa ja sielläkin vain Samsungin omilla Galaxy-laitteilla, mikä rajasi varsin tehokkaasti potentiaalisten käyttäjien massaa. Samsungin tavoitteena ei todennäköisesti ollut tehdä Milk Musicista erityisen suosittua, vaan pikemminkin ohjata kuluttajia palvelun eksklusiivisuuden avulla Galaxy-puhelimien ostajiksi.

Samsung rakensi Milk Musicin Slacker-nettiradion päälle. Milk Musicin käyttäjiä opastetaankin siirtymään 22. syyskuuta Slackerin pariin, kun Milk Musicin toiminta loppuu. Samsung lopetti Milk Videon toiminnan viime syksynä vuoden kokeilemisen jälkeen. Kesällä Samsung nimesi Milk VR -palvelun Samsung VR:ksi.


Aiemmin lopettaneisiin suoratoistopalveluihin kuuluu esimerkiksi MixRadio, Rdio ja Sonyn Music Unlimited.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT