AfterDawn logo

Windows 10:n vuosipäivitys julkaistiin

Sami Koivunen Sami Koivunen
6 kommenttia

Windows 10:n Anniversary Update -nimellä kutsuttu vuosipäivitys saapui ladattavaksi eilen illalla.

Aiempien odotusten mukaisesti päivitys ei tuo mukanaan suuria muutoksia, mutta esimerkiksi digitaalisten kynien, Cortana-avustajan ja Edge-selaimen toimintaa on kehitetty. Lisäksi vuosipäivitys tuo merkittävänä uutena ominaisuutena tuen Ubuntu-sovelluksille.

Jos Windowsin on vasta hiljattain päivittänyt Windows 10:een, ei vuosipäivitystä näy heti. Tämä johtuu siitä, että Microsoft säilyttää 30 päivän ajan Windows 10:n asentamisesta mahdollisuuden palata aiempaan versioon. Vuosipäivityksen voi kuitenkin ladata halutessaan manuaalisesti Microsoftin sivuilta.

6 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/6

Onneksi on alkanut laajamittainen herääminen siihen, mihin Windows 10 on oikeasti tarkoitettu ja vaihtoehtojen haltuunotto on käynnissä.

hannibal_pjv2/6

En ole vain nähnyt minkäänlaista laajamittaista vaihtoehtojen halttuunottoa... Eikä sellaista valitettavasti tulla näkemään vuosiin tai vuosikymmeniin.
IOS on hitusen ollut nousussa, mutta kiito on hidastunut. Linux pärjää kohtuullisesti palvelinpuolella, mutta kotikäytössä tosi hiljaista. Mobiilijohdannainen eli chromebookit ovat oikeasti nostaneet käyttäjämäärään erityisesti opetusalalla, mutta se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että ne ovat edullisia. Kuluttajapuolella tälläistä siirtymää ei ole näkynyt.
Kyllä kotimikrot tulevat pysymään MS-maailmana vielä montakymmentä vuotta.

Miikkaa3/6

Originally posted by guy_fawkes:

Onneksi on alkanut laajamittainen herääminen siihen, mihin Windows 10 on oikeasti tarkoitettu ja vaihtoehtojen haltuunotto on käynnissä.

Mihin se sitten on oikeasti tarkoitettu? Laajamittainen vaihtoehtojen haltuunotto?

muppis4/6

Repullinen epäkäytännöllisyyttä.
Asensi takaisin kaikki ne ohjelmat mitä olin poistanut ihan Windowsin omilla työkaluilla. Nollas osan asetuksista ja enää ei edes anna poistaa kaikkia ohjelmia mitä aikaisemmin. Kohtuullisen turhauttavaa.

miiu745/6

En kyllä vaan ymmärrä miten win10 voi olla joillekin niin mega traumaattista? Päivität seiskan kymppiksi, asennat sen kymppin uuudelleen puhtaana, asennuksen jälkeen windows update ja tarvittavat ajurit. Mikä oli niin vaikeaa?

captcurzk6/6

Originally posted by miiu74:

En kyllä vaan ymmärrä miten win10 voi olla joillekin niin mega traumaattista? Päivität seiskan kymppiksi, asennat sen kymppin uuudelleen puhtaana, asennuksen jälkeen windows update ja tarvittavat ajurit. Mikä oli niin vaikeaa?

Mikä oli niin vaikeaa? Huom kysymys menneessä aikamuodossa "oli"?

Ei vanha Erkkikään ole niin tyhmä että vaihtaisi
bugisen 7:an vielä bugisempaan 10:n!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT