AfterDawn logo

Microsoft paljasti uudet Windows 10 -luvut, kommentoi Applen vinoilua

AfterDawn AfterDawn
9 kommenttia

Microsoftin kehittäjätapahtuma Build on parhaillaan käynnissä San Franciscossa ja yhtiö on jakanut tietoja yhtiön ykköstuotteen onnistumisesta. Heti alusta lähtien Windows 10 on kasvanut edeltäjäänsä suuremmalla tahdilla ja yhtiö vahvisti nyt, että Windows 10 on nopeiten kasvava Windows-versio.

Satya Nadellan keynote-puheen jälkeen lavalle saapunut Terry Myerson kertoi, että Windows 10:tä käyttää nyt, kahdeksan kuukautta julkaisun jälkeen, aktiivisesti 270 miljoonaa ihmistä. Käyttöjärjestelmää on käytetty yhteensä 72 miljardia tuntia.

Laitevalmistajat ovat puolestaan esitelleet yli 500 Windows 10:lle suunniteltua laitetta.

Sovelluskauppakin on kasvanut ja uusia nimekkäitä sovelluksia on saapumassa kauppaan. Erityismaininnan saivat Facebookin nimikkosovellus, Instagram sekä Messenger, joista universaali sovellus saapuu sovelluskauppaan "pian".

Myerson myös mainitsi, sanoipa Apple mitä tahansa, että Windows 10:n pariin ovat tervetulleita kaikki tietokoneet, olipa kyseessä vuoden tai viisi vuotta vanha PC tai uusi Mac. Applen Phil Schiller kommentoi Applen edellisessä lehdistötilaisuudessa, että on surullista, että markkinoilla on yli 600 miljoonaa viisi vuotta vanhaa PC:tä.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

9 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/9

Mitä oleellisia parannuksia Windows 10 tuo seiskaan tai kasiin? Miksi Microsoft kaappaa käyttäjän koneen ja aloittaa pakkopäivitysprosessin (prosessia ei voi edes siirtää tuonnemmaksi) ?

Lukemattomien ihmisten koneet ovat muuttuneet joko kokonaan käynnistymättömiksi tai sitten vanhat ohjelmat eivät enää toimineetkaan kympissä. Tiedostokansioita on raportoitu hävinneeksi kuin tuhka tuuleen jopa omista valokuvakansioista. Vuosien muistot bittiavaruuteen.

Miten Windows 10 päivitys voi olla mitenkään perusteltu tai viisas ylipäätään?

gtxjokke2/9

On kait se Windows 10 tällä hetkellä ehkä eniten käytetyin käyttöjärjestelmä, ko sitä on niin hankala estääkkään. Vaikka lykkäis myöhemmäksi kokoajan niin saattaa olla, että seuraavan käynnistyksen yhteydessä koko kone päivittää kysymättä suoraan Windows 10:ksi. Tähänkin on tietysti olemassa kikkoja, mutta eipä kaikki maallikot osaa niitä tehdä.

rautapeba3/9

Mitäs se applea kiinnostaa, minkä ikäinen pc ihmisillä on? Itselläni on juuri 5-vuotias 2600K/windows 7 -kokoonpano, ja ensi vuonna ostan uuden skylake-e/windows 10 myllyn mutta applelle ei mene siitä ostoksesta penniäkään. Kesäloman ratoksi voisi sen windows 10:n asentaa tähän vanhaan masiinaankin.

Foxyli4/9

Itselläni oli win10 hetken käytössä mutta pienen tovin jälkeen pelit eivät joko toimineet tai sitten kaatuilivat randomisti. Päivitykset yms. eivät tuoneet lohtua tilanteeseen joten vaihdoin takaisin win7:aan ja taidan tässä pysyä niin kauan kunnes Mikkisofta saa asian korjattua ( jos saa).

hannibal_pjv5/9

Well itsellä ei pelien suhteen minkälaisia ongelmia winkka kympin suhteen. Luultavasti ajuripohjaisia ongelmia, eli emolevy gpu jne driverit pitäisi saada winkkatabuissa 10 aikaan, mutta ei välttämättä kiinnosta valmistajia tukea vähänkään iäkkäämpiä osia...

Foxyli6/9

Niinpä. GTX 980 on jo kivikautinen :/

AhKeefas7/9

Molemmat pikkuveljeni ovat himopelaajia ja Radeon kortit toimivat. Pieni ajuriongelma oli yhdessä pelissä, mutta nyt sekin on korjattu.
Pitää aina tarkastaa mitä kone päivittää. Suosituksissa on myös Windows 10. Huolimattomat ja huiskaleet ovet itse asentaneet sen kympin, joka on PALJON parempi kuin yksikään aiempi käyttis.
Jos koneessasi on XP, niin voi olla parempi pysytellä siinä...
Lemmikkitrollit voivat jatkaa vääntelyä - hauskaahan tämä on. :-)

G0lden_Kebab8/9

Seiskaa en nyt lähtisi suu vaahdossa päivittään 10 Odottaen jotain suurta.

Jollei DX12 ole se mitä tarvii niin hyvin voi seiskaan jäädä eikä todellakaan missaa mitään xD

Terv. W10 läppärissä niin kokemus puhuu

gemini19689/9

Originally posted by gtxjokke:

On kait se Windows 10 tällä hetkellä ehkä eniten käytetyin käyttöjärjestelmä, ko sitä on niin hankala estääkkään. Vaikka lykkäis myöhemmäksi kokoajan niin saattaa olla, että seuraavan käynnistyksen yhteydessä koko kone päivittää kysymättä suoraan Windows 10:ksi. Tähänkin on tietysti olemassa kikkoja, mutta eipä kaikki maallikot osaa niitä tehdä.


No, onhan se tietysti törkeää Microsoftilta pakkosyöttää tällälailla tuota Win 10:iä, mutta pitäisi joskus maallikkojenkin osata etsiä netistä ratkaisuja ongelmiin esim. Googlea käyttämällä. Tässäkin tapauksessa ratkaisu löytyy helposti jos osaa "googlettaa", tarvii vain ottaa yksi ruksi pois tietystä paikasta niin Win 10 ei asennu automaattisesti omia aikojaan. Etsikää itse tuo kyseinen ohje, niin opitte ratkomaan näitä juttuja. Monesti ongelma on se että netistä osataan etsiä kaikkea "paskaa" ja tyhjänpäiväisiä juttuja mutta kun oikean asian ongelmaan pitäisi etsiä ratkaisu niin ei osatakkaan kun mikään vähänkään tylsempi juttu ei kiinnosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT