AfterDawn logo

Lenovo julkaisi ideapad MIIX 310:n: kohtuuhintainen Windows 10 -hybriditabletti

Sami Koivunen Sami Koivunen
2 kommenttia

Lenovo on esitellyt käynnissä olevilla MWC-messuilla uuden Windows 10 -hybriditabletin.

Tablettia ei kuvailla erityisen tehokkaaksi, sillä kymmentuumaisen ideapad MIIX 310:n sisuksista löytyy Intel Atom X5 8300 -suoritin, neljä gigatavua DDR3L-muistia ja 64 gigatavua tallennustilaa. Tabletin suositushinta on kuitenkin kohtuulliset 269 euroa ja siihen on asennettu täysiverinen Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

Tabletin mukana tulee irrotettava näppäimistö ja akunkestoksi ilmoitetaan kelvolliset 10 tuntia. Lisämaksua vastaan tarjolla on myös Full HD -näytöllä ja 4G LTE -yhteyksillä varustellut versiot.

Lenovo ideapad MIIX 310 tulee saataville kesäkuussa.

2 KOMMENTTIA

LinuxIRCsauna1/2

Miten olisi vaihtoehto? Ubuntu tabletti Bq:lta:

10 tuumainen HD tabletti 64-bittisellä MediaTek MT8163 neliydin prosessorilla (1.3GHz) sekä MediaTek Mali-T720 MP2 näytönohjaimella. 2GB keskusmuistia ja 16 gigatavun eMMC flash tallennustila.

Hinta vain parinsadan euron pinnassa.

hannibal_pjv2/2

Hmm... näitä erilaisia vaihtoehtoja erilaisilla käyttöjärjestelmillä on kyllä riittämiin.
Niiden vertailu on vain vaikeaa keskenään. Millainen näyttö, millainen runko, millainen akku jne. puhumattakaan käyttöjärjestelmästä.

Itse ehkä vertaisin tuota muihin winkka tabletteihin ja tuota Bq:n Ubuntu tablettia muihin Ubuntu tabletteihin.

Jos haluaa laitteen, joka vain toimii, niin osta iLaite ja liity iIhmisiin.
Jos pitää pyörittää jotain simppeleitä steamipelejä ja muuta perus winkka kauraa, niin joku winkkatabletti.
Jos haluaa iLaitteen omaisen paljon appeja, mutta enemmän muokattavuutta, niin android laite.
Jos haluaa vielä enemmän vapautta, niin ubuntu tabletit ja vastaavat.


Kaikille löytyy varmaankin omat käyttökohteensa. Itsellä on Android johdannainen Remix mini, loistava vehje, mutta esim. Yle areena on ihan rikki kyseisellä laitteella. Se on noiden pienempien valmistajien ongelma. Suomen pienet markkinat ei kiinnosta devaajia, joten yle areena lienee rikki tuolla laitteella vielä hamaan tulevaisuuteen.
Sinällään sääli, koska nuo pienet yrittäjät tuovat liikettä laite ja käyttöjärjestelmä puolelle. Ihan niinkuin Sailfish. Hyvä konsepti, mutta liian pieni, että kiinnostaisi isoja valmistajia... Ubunto avoimena voi olla parempi, jos ja kun joku lokalisoi appeja sillekkin.
Olemme pienellä porukalla mietiskelleet joskun rasperryn ja linukan yhdistelmää koulukäyttöön, mutta tavallinen riviope olisi tassut pystyssä jo käynnistysvaiheessa ja ihmettelisi, jotta missä tässä laitteessa on iMovie tai joku muu mokkula, joka on "aivan välttätön..."
Ei ole helppoa ei isojen puristuksessa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT