AfterDawn logo

Tesla Powerwallin toinen versio ulos tänä vuonna

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Tesla on ehkä ainakin vielä toistaiseksi tunnetuin valmistamistaan sähköautoista, mutta paljon kiinnostusta on aiheuttanut myös yhtiön esittelemä Powerwall-akkujärjestelmä.

Powerwall on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi aurinkopaneeleiden kanssa. Kyseessä on periaatteessa varsin perinteinen suuri akku, mutta Teslan mukaan se on pakattu siisteihin kuoriin, jottei sitä tarvitsisi piilottaa, minkä lisäksi seinäkiinnitystä pidetään sen hyvänä puolena – tällöin akku ei vie tilaa lattialta. Akkuja voi myös yhdistää kapasiteetin kasvattamiseksi. Aurinkopaneelit lataavat akun päivällä, jolloin sen tarjoamaa virtaa voi käyttää auringon laskettua.

Ensimmäinen Powerwall-malli on myyty loppuun vuoden 2016 puoliväliin saakka, ja sen epäillään tuottaneen jo miljardin verran liikevaihtoa, kirjoittaa Engadget. Teslan nokkamies Elon Musk on paljastanut hiljattain, että Powerwallin kakkosversio on tulossa markkinoille jo tänä vuonna tuoden "kohtalaisia parannuksia". Powerwall 2:ta on lupa odotella loppukesästä.


Suurin ero uudessa versiossa lienee valmistaja, sillä Teslan oma Gigafactory on valmistumassa. Vielä tällä hetkellä Tesla joutuu turvautumaan Panasonicin akkuihin, mutta jatkossa se pystyy valmistamaan tuotteen enenevässä määrin itse. Myös tuotantokapasiteetin pitäisi samalla nousta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT