AfterDawn logo

Acer esitteli uusia ultraohuita ja kaarevia näyttöjä

Panu Roivas Panu Roivas

CES-messujen näyttöpuolen merkittävimpiä uutisia olivat OLED-näytöt, mutta harvemmalla on varaa tuhansien eurojen huippumalleihin. Acerin uutuusmallit keskittyvät selkeästi huokeampiin päivityksiin, ja uutta nähdään entistä ohuemmilla reunoilla.

Pelaajille hinnakkaampaa mallia on luvassa päivitetyn XR342CK-mallin osalta. Acer julkaisi XR341CK:n viime syksyllä, ja se oli ensimmäisiä 21:9 3440x1440 ja 75 Hz yhdistäviä IPS-näyttöjä AMD:n FreeSyncillä. Uudessa mallissa on kaksi kertaa jyrkempi 1900R kurvi, eli jos näytöstä tekee ympyrän, sen säde olisi 1,9 metriä. XR-sarjan mallit ovat FreeSync-tuettuja, mutta Acer ei ole antanut tarkempia tietoja FreeSyncin toiminta-alueesta.

Näytössä on sisäänrakennettu DTS-audio ja 6-axis-värienhallintajärjestelmä. Myös lediblingiä löytyy näytön pohjaan asetettujen valojen osalta, ja väriä voi tietysti vaihtaa OSD-valikon kautta. Näyttö toimii DisplayPort 1.2 -liitännän kautta, ja suositushintaa sillä on 1099 euroa. Näytön julkaisua


Acerin uusi R1-sarja käyttää perinteistä 1080p-resoluutiota, ja tulee saataville 21,5 tuumasta aina 27" kokoon asti. Näyttöjen houkutuksena toimii entistä ohuempi rakenne, ja näyttö on reunoilta vain 7 mm paksu. R271H on malliston kookkain 27" malli, ja siitä löytyy HDMI, DVI ja VGA-liitännät sekä audioliitäntä sisäänrakennetuille kaiuttimille. R1-sarja tulee myyntiin tämän neljänneksen aikana, ja suositushintaa on pienimmällä mallilla 130 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki