AfterDawn logo

Dell esitteli unelmanäytön - 4K, OLED ja 120 Hz

Panu Roivas Panu Roivas

OLED-paneeleita ollaan nähty jo vuosien ajan kännyköissä ja kalleimmissa televisioissa, mutta PC-puolen näytöt ovat antaneet odottaa itseään - tähän asti. Dell on esitellyt CES-messuilla tulevaa 30" 4K OLED -näyttöä, joka toimii myös 120 Hz virkistystaajuudella.

Dell UP3017QD on spekseiltään epäilemättä monen unelmanäyttö, mutta se jäänee useimmille unelmaksi hintalapun perusteella, sillä suositushinnaksi on annettu vaatimattomat 4 999 dollaria.

Näytön vasteajaksi mainitaan 0,1 millisekuntia, ja kontrastiksi 400 000 : 1. OLED-paneelin etuna on myös ohuus, sillä näyttö on reunoilta alle puolen tuuman paksuinen. Näytössä on myös USB C-tyypin liitin, mikä toimii näyttöliitäntänä läppärin kanssa, ja se pystyy samalla myös lataamaan läppäriä liitännän kautta.

OLED-paneeleita ei ole aikaisemmin käytetty PC-näytöissä kuvan kiinni palamisen takia, mutta Dellin mukaan uudessa mallissa on käytössä pikseleitä virkistävä algoritmi, ja se myös sammuttaa itsensä kun näyttöä ei käytetä. OLED-paneelille luvataan 100% AdobeRGB-väriavaruus ja se kattaa myös 97.8% DCI-P3 -väriavaruudesta, joka käytetään tällä hetkellä vain elokuvatuotannossa.


Dellin unelmanäyttö tulee myyntiin maaliskuun lopussa, mutta useimmat jäänevät todennäköisesti odottamaan sen kilpailijoita. Ensimmäiset 4K-mallit maksoivat vielä pari vuotta sitten tuhansia euroja, mutta nyt niitä saa jo kohtuuhintaan. Toivon mukaan näin käy myös OLEDille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT