AfterDawn logo

Minecraft ranteeseen Gamebandin avulla

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
19 kommenttia

Now Computingin ranteessa mukana kulkeva Gameband on Minecraft-pelaajille tarkoitettu lisävaruste. Sen mainostetaan olevan muun muassa helppo tapa kuljettaa pelitallennuksiaan koneelta toiselle. Tämän lisäksi laitteesta löytyy kellonajan ja päivämäärän näyttö sekä perinteisen muistitikun ominaisuudet.

Gameband on ulkoisesti pelkistetty ja jokseenkin minimalistinen ja laatuvaikutelma on hyvää keskitasoa. Esimerkiksi avauskohdassa liitokseen jää pieni rako, mutta laite vaikuttaa kuitenkin kulutusta kestävältä. Tästä kertoo myös IPX4-luokitus merkkinä roiskevesitiiviydestä. Minecraftista muistuttaa metallinen, pelin tutussa kuosissa oleva koriste. Laitteen naksauttaminen ranteeseen vaatii vähän kikkailua, sillä kaiken pitää olla juuri oikeassa asennossa, jotta se suostuu sulkeutumaan.

Näytön saa syttymään neliskanttista nappia painamalla. Painike on jäykähkö, mutta totuttelulla sen käyttö on helppoa – vahinkopainalluksia tuskin tulee. Näytössä on 140 pikseliä ja kellonajan lisäksi siinä saa näkymään itse piirrettyjä tai netistä ladattuja valmiita animaatioita, päivämäärän sekä vapaan sisäisen tallennustilan määrän.

Kokonaisuudessaan Gamebandissa on surkuhupaisat 8 GB MLC-tallennustilaa, jonka kuitenkin kerrotaan olevan jopa 10 kertaa perinteisiä muistitikkuja pitkäikäisempää. Periaatteessa se riittää enemmän kuin hyvin Minecraft-maailmojen ja pelin liikutteluun, mutta kun laitteen suositushinta on 99 euroa, täytyy tilassa pihistelyä kummeksua. Nykyisellä tallennustilalla sopivampi hinta olisi alle 50 euroa, tai vastaavasti tallennustilaa pitäisi olla nykyhinnalla moninkertaisesti. Hintaan ei edes kuulu itse peliä, jonka myyntihinta tällä hetkellä on noin 20 euroa.


Huonevalaistuksessa Gamebandin näyttö on kelvollinen, mutta ulkona se kärsii pahasti valovoimattomuudesta. Näytön päällä oleva pinta heijastaa valoa niin paljon, että aurinkoisella säällä näytöstä ei näe mitään. Olisi mukavaa, kun laitteessa kerran kello on, että se myös korvaisi oikeasti rannekellon.

Itse päätoiminta eli Minecraftin maailmojen kuljetus ja käyttö on sulavaa ja toimii. Mukana tuleva sovellus löysi koneelta pelitiedot automaattisesti ja sen jälkeen tikku oli ajan tasalla. Pelin käynnistys onnistuu tikulta samaan tapaan kuin koneeltakin. Gamebandin data on mahdollista varmuuskopioida pilveen, mikä onkin ehkä laitteen parhaita ominaisuuksia. Pilvipalvelu on kuitenkin erikseen maksullinen. Gameband tukee Windowsia, Linuxia ja Macia, mutta ei Minecraftin konsoliversioita.Laite latautuu USB-portin kautta sen ollessa kiinni koneessa. Koska Gamebandissa on niin vähän toiminnallisuutta sen ollessa ranteessa, kestää akun varaus kerralla jopa pari viikkoa.

Nykyhinnalla Gameband tuntuu ominaisuuksiinsa nähden kalliilta. Sinänsä Minecraftin pelaajalle laite on ihan hauska lisä, mutta ominaisuudet eivät ole sadan euron arvoisia. Etenkin kun varmuuskopiointi pilveenkin on alkuajan jälkeen maksullinen lisäpalvelu.

Arvonta!

Arvomme kaikkien tätä uutista kommentoineiden, rekisteröityjen käyttäjien kesken yhden Gameband-laitteen. Kommentointiaikaa on syyskuun loppuun saakka. Arvonta suoritetaan lokakuun 2015 alussa ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti heidän rekisteröimänsä sähköpostiosoitteen kautta.

19 KOMMENTTIA

SpyroMan1/19

Onpa turha laite sadan euron arvoiseksi, samaan hintaan saa kuitenkin jo jonkinlaista älyranneketta ja päälle vielä vaikka 16gb tikun :-P Anyways jos ilmaseksi arvotaan niin mikä ettei.

tuhoojabotti2/19

Vaikuttaa aikas turhalta kapistukselta, mutta ei se ole tyhmä joka myy vaan se joka ostaa. Oma Moto 360 on toiminut moitteettomasti ja on varmasti paljon hyödyllisempi, joskin sen akkukesto on sitä päivän luokkaa.

LaDeXi3/19

No kyllähän aina ilmainen tavara kelpaa vaikka tosiaan 8 gigan tikku on melko pieni.

144224/19

Melko kallis tosiaan kapasiteettiin ja toimintoihinsa nähden, mutta niinhän ne lelut tuppaa olemaan. Kyllähän tuommosen silti ottaisi, jos ilmaiseksi saisi.

Wimoweh5/19

Melkonen värkki. Katteet kohdallaan ainakin. Kyllä 8GB muistitikulle käyttöä löytyy, vielä sellaselle, joka menee ranteeseen!

WereCatf6/19

Jätän kommentin tänne ihan vaan tuon arvonnan takia. Tiedän muutaman Minecraft-pelaajan ja tuo saattais just ja just kelvatakin jollekulle joululahjana. Itse en keksis tuolle kyllä mitään käyttöä.

Tumppi77/19

usb muisti / kello ranneke?

DonZQ8/19

Joo... Minecraftia muutaman vuoden pelanneenna ei ole koskaan ollut tarvetta siirtää maailmoja tikulla... Mutta kerta kai se olisi ensimmäinenkin?

FinlandJunior9/19

Kyllähän toi kelpaisi, jos ilmaiseksi saisi. Hintaan nähden liian vähän ominaisuuksia.

LordJdragon10/19

Tuostahan olis kannattanut tehdä suosiolla ihan kunnollinen älyranneke, joka tyyliin osais näyttää vähän jotain notifikaatioita puhelimesta. Olis vähän enemmän vastinetta rahalle. Noh, ehkä diehard-fanit näitäkin ostaa.

G0lden_Kebab11/19

Aikas ylihinnoiteltu lelu on jos ajattelee ominaisuuksia. No jos ilmaiseksi saan niin voin otttaa toki

deaddis12/19

Turhake.

IJPI13/19

Ihana!

mcmopo14/19

Voiko edes turhempaa laitetta edes olla. Jos satun voittamaan niin suorittakaa vain arvonta uudestaan. Edes ilmaiseksi en ottaisi tuollaista.

Pitkakoski15/19

Voi pahus. Uutisotsikon nähdessäni kuvittelin kyseessä olevan rannekkeen, joka linkittyy tavalla tai toisella pelimaailmaan. Jonkinmoisia "pääpelin" jatkeita on nähty esimerkiksi käsikonsoleissa, mutta varsinaista erillistä tuotetta ei ole eteeni osunut. Todennäköisin toteutustapa lieneekin mobiililaitteeseen asennettava sovellus, eikä tällaista tuotetta tulla edes näkemään.

En tiedä olisiko pelimaailmaan linkittyvästä tuotteesta koskaan myyntihitiksi, mutta toisaalta ainakin Minecraftin brändillä myydään vaikka mitä. Itse peli on minulta jäänyt täysin kokematta, joten en tiedä olisiko pelissä yleensäkään ottaen välitettäviä notifikaatioita.

Tämä kyseinen tuotos vaikuttaa erikoisesti muotoillulta muistitikulta, jossa on keskinkertaisesti luettavissa oleva kello ja automatisoitu pelitietojen tallennus. Kyllä tälle varmaan yleisönsä on, mutta riittäneeköhän asiakaskunta palauttamaan valmistus- ja tuotekehittelykustannukset.

piuha316/19

Vaikuttaa loistovehkeeltä. Osallistun

heydrich17/19

Tuota olis hauska kokeilla, ei sitä kuitenkaan ehkä ostais tuohon hintaan, mutta muuten kyllä kelpaa oikein mielellään, ja menis ihan käyttöön.

maggybird18/19

todella hieno kapistus!

amggotleir19/19

Juu, antakaa vaan

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki