AfterDawn logo

Microsoft lataa Windows 10:n tietokoneellesi "vaikka väkisin"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

Microsoft aloitti hyvissä ajoin kesällä markkinoimaan Windows 10:tä PC-käyttäjille ilmestynellä päivitysohjelmalla, josta pystyi varmistamaan pääsyn uuteen käyttöjärjestelmään ensimmäisten joukossa.

Kaikkia ilmainenkaan päivitys ei kiinnosta ja osa haluaa odotella hyvän tovin muiden kokemuksia, ennen kuin päivittää tietokoneensa käyttöjärjestelmän. Siksi monet ovat varmasti jättäneet reagoimatta Windows 10 -päivitysilmoituksiin. Microsoftia tämä ei ole kuitenkaan haitannut, vaan muutamien käyttäjäraporttien mukaan ohjelmistojätti on puskenut päivityksen sellaisillekin käyttäjille, jotka eivät ole vielä halunneet lunastaa oikeuttaan ilmaispäivitykseen.

Microsoft on siis ladannut vastoin käyttäjän tahtoa Windows 10:n asennustiedostot $Windows.~BT-nimiseen kansioon. Se on varsin ikävä yllätys jos tallennustila on muutoinkin niukilla tai käytössä olevassa nettiyhteydessä on datarajoituksia. Tiedostojen latauksen lisäksi käyttäjät ovat kertoneet Windowsin alkaneen ehdotella käynnistymisten yhteydessä Windows 10:n asentamista.


Microsoftilta saadun kommentin mukaan Windows 10 ladataan käyttäjille, mikäli he ovat asettaneet Windows Updaten päivityslataukset automaattisiksi.

9 KOMMENTTIA

Ande_1/9

Microsoftin pitää päästä vakoilemaan käyttäjiä.

trooper782/9

Olen odottanut uutista, joka vakuuttaisi minut päivittämään XP:stä uudempaan käyttöjärjestelmään. Mutta kun näitä uutisia lukee niin alkaa päivä päivältä olla varmempaa, etten tule enää uudempaa WIN-käyttöjärjestelmää hankkimaan =/

WereCatf3/9

Originally posted by trooper78:

Olen odottanut uutista, joka vakuuttaisi minut päivittämään XP:stä uudempaan käyttöjärjestelmään. Mutta kun näitä uutisia lukee niin alkaa päivä päivältä olla varmempaa, etten tule enää uudempaa WIN-käyttöjärjestelmää hankkimaan =/

No ei siinä XP:ssä ainakaan kannata pysyä! Siihen oli jo vuoskymmen sit satoja löydettyjä reikiä, saati sit nykyään. Siirry ennemmin vaikka Linuxiin tai OSX:ään, kunhan siirryt johonkin uudempaan.

perhana4/9

Hmm... eli siis, jos pitää automaattisen päivitysten latauksen päällä, latautuu päivitys itsestään koneelle...?
voihan windows minkä taas teki, ja ihan ilman lupaa!

trooper785/9

Originally posted by WereCatf:


No ei siinä XP:ssä ainakaan kannata pysyä! Siihen oli jo vuoskymmen sit satoja löydettyjä reikiä, saati sit nykyään. Siirry ennemmin vaikka Linuxiin tai OSX:ään, kunhan siirryt johonkin uudempaan.


Tähän asti olen 3.11 opeilla pääasiassa mennyt eikä ole innostusta ruveta opettelemaan uutta. Sitä paitsi, vuosien varrella tullut ostettua ahkerasti hankituilla rahoilla pelit ja softat jotka ei toimi uudemmissa WinToosissa... monestakaan saa edes hankittua tuoreempaa versiota.

Joten, Ei Kiitos. Ennemmin valitsen tutun reikäjuuston kuin täysin uudenlaisen, sekavan, isoveli-sillisalaatin =D

G0lden_Kebab6/9

Originally posted by trooper78:

Originally posted by WereCatf:


No ei siinä XP:ssä ainakaan kannata pysyä! Siihen oli jo vuoskymmen sit satoja löydettyjä reikiä, saati sit nykyään. Siirry ennemmin vaikka Linuxiin tai OSX:ään, kunhan siirryt johonkin uudempaan.


Tähän asti olen 3.11 opeilla pääasiassa mennyt eikä ole innostusta ruveta opettelemaan uutta. Sitä paitsi, vuosien varrella tullut ostettua ahkerasti hankituilla rahoilla pelit ja softat jotka ei toimi uudemmissa WinToosissa... monestakaan saa edes hankittua tuoreempaa versiota.

Joten, Ei Kiitos. Ennemmin valitsen tutun reikäjuuston kuin täysin uudenlaisen, sekavan, isoveli-sillisalaatin =D

Miksei W7 kelpaa? mitä sellaisia softia käytät mitä et sais toimimaan seiskalle ? sen ymmärrän että 8 tai 10 ei kiinnosta w7 käyttäjiä, mutta xp:ssä pysymistä seiskan aikana en vaan voi ymmärtää mitenkään.

G0lden_Kebab7/9

Originally posted by trooper78:

Originally posted by WereCatf:


No ei siinä XP:ssä ainakaan kannata pysyä! Siihen oli jo vuoskymmen sit satoja löydettyjä reikiä, saati sit nykyään. Siirry ennemmin vaikka Linuxiin tai OSX:ään, kunhan siirryt johonkin uudempaan.


Tähän asti olen 3.11 opeilla pääasiassa mennyt eikä ole innostusta ruveta opettelemaan uutta. Sitä paitsi, vuosien varrella tullut ostettua ahkerasti hankituilla rahoilla pelit ja softat jotka ei toimi uudemmissa WinToosissa... monestakaan saa edes hankittua tuoreempaa versiota.

Joten, Ei Kiitos. Ennemmin valitsen tutun reikäjuuston kuin täysin uudenlaisen, sekavan, isoveli-sillisalaatin =D

Miksei W7 kelpaa? mitä sellaisia softia käytät mitä et sais toimimaan seiskalle ? sen ymmärrän että 8 tai 10 ei kiinnosta w7 käyttäjiä, mutta xp:ssä pysymistä seiskan aikana en vaan voi ymmärtää mitenkään. Ei se nyt suorastaan vaarallista ole mutta, ei kovin järkevää koska niitä teitoturvareikiä ei kukaan paikkaa enää niin ne löytyy/tulee löytymään joka ikisestä exploit tool kitistä vielä.

guy_fawkes8/9

Originally posted by trooper78:

Olen odottanut uutista, joka vakuuttaisi minut päivittämään XP:stä uudempaan käyttöjärjestelmään. Mutta kun näitä uutisia lukee niin alkaa päivä päivältä olla varmempaa, etten tule enää uudempaa WIN-käyttöjärjestelmää hankkimaan =/

Linux Mint on nykyään helppokäyttöisempi jo asennuksesta lähtien kuin Windows. Hälle joka on tuloisin Windows-maailmasta, sen vakiotyöpöytä Cinnamon ei voisi tutumpi olla. Toimistoratkaisu LibreOffice tulee vakiona mukana ilmaiseksi ym. perusohjelmia.

Ja jos haluaa varmistaa kynnyksen madaltamisen edelleen; Linux Mintin voi asentaa sen XP:n vierelle. Käynnistyksessä sitten valitset kumpaanko järjestelmään boottaat. Moni esim. käyttää Windows osiota pelaamiseen ja Linux-osiota sitten kaikkeen muuhun...

Bream9/9

Originally posted by Ande_:

Microsoftin pitää päästä vakoilemaan käyttäjiä.

Jos haluat että Windows (Spy) 10 ei enää ehdottele sinua päivittämään systeemiäsi, niin minä poistin kaikki pakkopäivitykset tällä ohjelmalla: GWX Control Panel

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT